Команда дослідників з різних країн світу змогла схрестити свиню з людиною, в результаті вони отримали життєздатний ембріон. Вчені припускають, що в майбутньому це дозволить вирощувати відповідні органи для трансплантації, а також привести до більш безпечних випробувань нових ліків, пише sickchirpse.com.

Так, повідомляється, що вчені внесли людські стовбурові клітини ембріонам свині. В результаті вони отримали близько двох тисяч гібридів, які помістили в організм свиноматки. Близько двохсот ембріонів розвинулися в химери – це такі організми, які генетично складаються з різних клітин. Але присутність людських клітин незначне, воно становить приблизно одну з 10 тисяч клітин. Гібридні ембріони розвивалися 28 днів – цей термін триває перший триместр вагітності свиноматки. Після цього ці ембріони були вилучені з тіла свині. Весь цей час дослідники намагалися зрозуміти, як саме змішуються клітини тварини і людей.

Ембріон, sickchirpse.com
Ембріон, sickchirpse.com

Один з провідних учених в цьому проекті Хуан-Карлос Іспісуа Бельмонте, професор Інституту біологічних досліджень Солка, США, заявив, що цього часу було недостатньо для того, щоб підняти в суспільстві естетичну дискусію з приводу цього експерименту. Однак, якщо ці досліди будуть продовжуватися, то в майбутньому вчені зможуть вирощувати хороші органи для трансплантації, а також це сприятиме більш безпечним випробуванням нових ліків.

Так міг би виглядати гібрид свині і людини, sickchirpse.com
Так міг би виглядати гібрид свині і людини, sickchirpse.com

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, ми писали зворушливу історію "Батона", який піднімає бойовий дух наших героїв.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Херсоні бездомний зварився в окропі.

Також портал "Знай.ua" писав, що як змінилося життя колишнього п'яниці, який три роки не пив.