Виявляється, у світі є багато страв більш небезпечних ніж немиті овочі та фрукти. Деякі можуть призвести навіть до смерті людини, яка скуштувала їх. Топ-5 таких страв-убивць наведено нижче.

Риба Фугу

В Японії ця страва вважається делікатесом — дуже смачним, але надзвичайно небезпечним. За 10 років серед тих, хто скуштував цей гастрономічний шедевр з життя пішло 44 людини після жахливого отруєння. Страва може призвести до летального завершення, якщо кухар зробить бодай одну помилку під час приготування. Білкова отрута, яка має нейропаралітичну дію, міститься в печінці та ікрі риби. Все починається з нудоти, слабкості та запамороки.

Риба Фугу, фото: vinbazar.com
Риба Фугу, фото: vinbazar.com

Акула Хаукарль

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

У цієї рибини, як не дивно, немає сечовивідних шляхів. Саме тому неприємний запах сірководню кухарі в Ісландії намагаються знищити різноманітними способами. Для цього вони роблять спеціальні сольові розсоли, тримають м'ясо акули в землі або гравії, щоб соки витікали, а потім в'ялять на сонці безкінечно довго. М'ясо акули високотоксичне, але це не заважає багатьом туристам дегустувати настільки небезпечну страву.

Акула Хаукарль, фото: Пикабу
Акула Хаукарль, фото: Пикабу

Жаба-бик

Вона є найбільшою жабою, яку можна зустріти в Намібії. Вона не лише вміє видавати звуки, імітуючи мукання бика, з неї також виходять чудові кулінарні страви. Однак є один нюанс — якщо жаба не пройшла періоду спарювання, то вона стає справжньою бомбою уповільненої дії. Скуштувавши страву з неї, можна отримати ниркову недостатність.

Жаба-бик, фото: ianimal
Жаба-бик, фото: ianimal

Мавпячий мозок

Він є улюбленою стравою для туристів, які потрапили у країни Азії. Його готують по-різному: варять, смажать чи запікають. Однак важливий не спосіб приготування, а можливі наслідки після дегустації. Хвороба Кройцфельда — Якоба вражає кору головного мозку, а це може призвести до сумних наслідків.

Мавпи, фото: scienceukraine.com
Мавпи, фото: scienceukraine.com

Сирі горішки кеш'ю

Це найбільш безневинне на перший погляд частування. Однак, насіння містить токсин урушіол, який при великій концентрації може бути смертельно небезпечним. Правильна обробка улюблених горішків робить їх безпечними, тому в магазинах можна купувати кеш'ю без побоювань.

Горішки кеш'ю, фото: prom.ua
Горішки кеш'ю, фото: prom.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, продукт невизначеного кольору і консистенції — АТБ начисто відбив апетит в українців

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям продають солодощі з живою начинкою, який сюрприз чекає у супермаркетах

Також "Знай.ua" писав, що харків'яни епічно зганьбилися на відкритті АТБ і ледь не розчавили пенсіонерку, кадри шабашу