Незвичайні сигнали від зірки GJ 1151 астрономи зафіксували за допомогою радіотелескопу LOFAR. Це незвичайне радіовипромінювання, що надходить від червоного карлика GJ 1151 містять докази сяйв, що створюються при взаємодії планети з сильними магнітними полями зірки.


Червоні карлики набагато менші і холодніші ніж Сонце і володіють вкрай сильними магнітними полями. Будь-яка потенційно заселена планета в системі такої зірки піддається інтенсивної магнітної активності, яка може її нагрівати і навіть руйнувати атмосферу. У Сонячній системі аналогічні струми не генеруються з-за слабкого магнітного поля Сонця і великої відстані до планет.

Однак взаємодія супутника Іо з магнітним полем Юпітера також створює досить яскраве радіовипромінювання, на низьких частотах перевершує сонячне. Чутливість сучасних інструментів повинна дозволити їм знайти ще близько ста подібних систем в сонячній околиці, і, що більш важливо, оцінити умови, в яких перебувають у них екзопланети.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, володарі цих знаків Зодіаку, навесні відчують потужний фінансовий приплив

Також Знай.uа" писав, що чоловік і дружина не стриглися майже 20 років, а потім потрапили в руки перукарів, які зробили з них зовсім інших людей.