Багато садівників-початківці знайомі з тим самим почуттям, коли з кісточки, посадженої власними руками, з'являється росток. Ці емоції не передати словами. Звичайно, виростити з кісточки лимон, гранат, а то і персик набагато цікавіше, ніж купити готову рослину.

Так до чого приводять такі експерименти в домашніх умовах? Про це стало відомо завдяки програмі одного з українських телеканалів.

Цитрусові

При правильній посадці та догляді цитрусові рослини розвиваються досить швидко, однак плодоношення приходить не одразу. Тому, щоб поласувати домашнім лимоном або апельсином, вам доведеться запастися терпінням: перші плоди з'являться не раніше ніж через 5-7 років.

Авокадо, фото: YouTube
Авокадо, фото: YouTube

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

Авокадо

Це невибаглива рослина, тому його легко може виростити навіть новачок. Очистіть кісточку стиглого авокадо від коричневої шкірки, посадіть її тупим кінцем вниз так, щоб гострий кінець виступав із землі, і регулярно поливайте. Можна виконати посадку іншим способом: кісточку опустіть тупим кінцем вниз в ємність з водою так, щоб її було занурено до рідини наполовину. Закріпіть кісточку за допомогою нитки або зубочистки, поставте ємність на підвіконня і по мірі необхідності доливайте туди воду.

Фейхоа

Вирощування фейхоа з кісточки в домашніх умовах також не представляє труднощів. Насіння зрілого плода відокремте від м'якоті, промийте в слабкому розчині марганцівки, підсушіть і посійте до горщика середнього розміру з сумішшю листової землі, торфу і річкового піску в пропорції 2:2:1 на глибину не більше 0,5 см. Найкраще робити це в лютому.

Гранат, фото: YouTube
Гранат, фото: YouTube

Гранат

Гранат, вирощений з кісточки, цвіте вже на 3-4 рік, але його плоди в домашніх умовах дозрівають дуже довго. Тому ці рослини вирощують скоріше з цікавості, ніж з метою поласувати смачними гранатинами — так в ботаніці називають плоди цієї культури.

Найкращий час для посіву граната – зима. З повністю визрілого яскраво-червоного плода вийміть насіння і, не чекаючи, коли вони висохнуть, посадіть в родючий грунт на глибину 1-1,5 см. Посіви вчасно поливайте. За 1-2 місяці з'являться сходи. Після того як вони зміцніють, пересадіть їх до окремого горщика.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гречка, хліб, борщовий набір – на які продукти в Україні злетять ціни.

Як повідомляв Знай.uа як їсти манго правильно: інструкції для смачного і здорового харчування.

Знай.uа писав, через страшну хворобу в Україні іноземці відмовилися купувати головний делікатес "м'ясоїдів".