Найдорожчу вівчарку у світі купили на аукціоні за майже 25 тисяч доларів. Професійну вівчарську собаку виростили на фермі в Північній Англії, а відправиться вона в США.

Фермери із Великої Британії продали собаку вівчарської породи бордер-коллі своїм американським колегам за 24,5 тисячі доларів. Таким чином, собака Меган стала чи не найдорожчою вівчаркою в світі. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Торги провели на місцевому аукціоні. вівчарці Меган – 2,5 роки, вона народилася на фермі й доглядала за отарою овець.

Господарі дивуються, чим же їхня собака так вразила американців, адже зазвичай за ці породи дають не більше трьох тисяч.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Навіть не віриться, скільки заплатили за одну маленьку собачку. Але, якщо чесно, ми через це не поміняли свого ставлення до неї. Вона і далі працює на фермі і заганяє овець. Їй навряд чи сподобається, якщо ми позбавимо її улюбленого заняття, це її покликання", - каже Емма Грей, заводчиця бордер-коллі.

Середня ціна на аукціоні за навчену вівчарку-пастуха коливається в межах 2,5-3 тисяч доларів. Чому ж за Меган заплатили в 10 разів більше?

"У Меган повний пакет. в неї чудова родословна, чемпіони-переможці є з обох боків. А ще у неї ідеальне здоров'я. Така собака не часто появляється на ринку", - каже Емма Грей.

На прощання вони купили Меган величезну смажену курку й навіть дозволили поспати на своїй подушці. Вже зовсім скоро собака доглядатиме корів на ранчо в Оклахомі.