Не кожен може дозволити собі поїхати на інший кінець світу. Більшість людей має бажання подорожувати, але на це найчастіше немає потрібних коштів. Досвідчені мандрівники впевнені, що можна знайти способи побачити світ безкоштовно або за зовсім невеликі гроші.

Безкоштовні пішохідні екскурсії

Такі екскурсії особливо популярні в Європі. Зазвичай вони проводяться або місцевими "добровольцями", або молодими іноземцями. Безкоштовні пішохідні екскурсії веселі та цікаві.

Стипендії та спонсорські гранти

Стипендії – відмінна можливість для студентів, які нещодавно закінчили навчальний заклад. Тим, у кого є розкручений блог або канал YouTube, можна звертатися з проханням про спонсорство до туристичних організацій.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Подорожі для молоді, Уніан
Подорожі для молоді, Уніан

Спілкування з місцевими

Попутники, і місцеві жителі не тільки дозволять дізнатися більше про інші культури і весело провести час, але і допоможуть заощадити гроші.

Автостоп

Завжди можна безкоштовно проїхати через всю країну, ще й вислухати чимало цікавих історій від водіїв.

Подорожі "не по сезону"

Навколо не буде натовпів людей і подорож обійдеться дешевше.

Подорожі вночі

Найбільша перевага подорожей у нічний час – економія на проживанні.

Каучсерфінг

Каучсерфінг — гостьова мережа, яка об'єднує 7 мільйонів чоловік у 246 країнах, готових завжди надати один одному допомогу і ночівлю під час подорожей.

Au-pair та сезонні роботи

Au-pair (о-пер) передбачає не тільки проживання і обов'язки, але і харчування і навіть невелику зарплату, яку можна відкладати.

Безкоштовні подорожі, doglobal
Безкоштовні подорожі, doglobal

Викладання іноземної мови

Це найкращий спосіб пожити в чужій країні протягом певного часу (від декількох місяців до декількох років). Адже за це ще й платять.

Волонтерство

Є дуже багато можливостей для добровольців безкоштовно отримувати житло та харчування в обмін на безкоштовну роботу в багатьох країнах.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна отримала безвіз з легендарним курортом, 90 днів раю без зайвих папірців.

Як повідомляв портал Знай.uа, велосипедист підкорив вулкан заввишки 6 тисяч метрів.

Також портал Знай.uа писав, що Європа кардинально змінює правила в'їзду для заробітчан, яких незручностей чекати на кордоні.