Вино – один з найулюбленіших спиртних напоїв українців. У нашій країні його п'ють досить багато. Управління державної статистики оприлюднило дані, де найбільше вживають цього прекрасного напою, і яку суму на нього витратили жителі нашої країни.

Найбільше цінителів вина живе в місті Київ. Загалом, тут було продано 171 тис. декалітрів (дал) хмільного напою. На другому місці зі значним відставанням Київська область – 62 тисячі дал. За нею неподалік розташувалася Харківська (58 тис. дал) та Львівська (54 тис. дал) області. Менше

Всього вина було продано в Чернівецькій області – всього 4.7 тис. дал. Також не особливо цінують вино в Луганській області – всього 5.5 тис. дал. Мало поціновувачів цього прекрасного напою і в Тернопільській області. Всього було продано 6.5 тис. дал.

Що стосується коштів, витрачених на вино, рейтинг очолює столиця. У загальній складності, на цей напій кияни витратили близько 1.7 млрд гривень. Менше всього витратили мешканці Луганщини. Тут було продано вина у загальній складності на 32.5 млн гривень.

Раніше Знай.иа повідомляв, що на алкоголь для чиновників витратять майже півтора мільйона.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадаємо, Закушувати треба! Юнак знатно "потусуватися" і став батьком для кенгуру, стримати сміх-неможливо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше