Співробітники Національного географічного товариства виявили місце, до якого руки людини досі не дісталися. Підводний ліс бурих водоростей, розташований на околиці Південної Америки, недалеко від архіпелагу Вогняна Земля (Tierra del Fuego).

Морське дно, фото Народний проект
Морське дно, фото Народний проект

Вчені ретельно дослідили це місце в далекому 1973 році і тоді серед щільно зростаючих водоростей жили морські їжаки, зірки і безліч різних риб. Пірнувши в підводний ліс через майже 50 років, водолази виявили, що місцеві мешканці чудово себе почувають і донині.

дайвери в океанській печері, фото 34travel
дайвери в океанській печері, фото 34travel

Скупчення водоростей такого штибу - на межі зникнення через шалений вплив глобального потепління, тож знайдений в прекрасному стані ліс - справжнє диво. Ліси водоростей зазвичай розташовуються недалеко від морських берегів, на глибині 10-25 метрів. Зазвичай у них ростуть водорості з порядку Laminariales, Macrocystis і Nereocystis, довжина яких може досягати 60 метрів при масі до 150 кілограмів.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

трансокеанічні підводні кабелі зв'язку
трансокеанічні підводні кабелі зв'язку

Ліси водоростейпідводні області з високою щільністю зростання водоростей, що знаходяться як правило поблизу морських берегів на глибині 10-25 м. Визнані однією з найбільш продуктивних динамічних екосистем на Землі.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як стати сучасним Робінзоном, коли скрізь паніка - топ-5 безлюдних пляжів для медитації.

Як повідомляв Знай. ua, найбільшу таємницю Всесвіту нарешті розкрили, що чекає наш світ в майбутньому.

Також Знай. ua писав, що юна студентка розгледіла 17 екзопланет розміром із Землю.