Ластівки - одні з найбільш дивовижних птахів. Здавна ластівки стали символом весни, легкості, пробудження природи і людських душ від довгої зимової "сплячки". З цими маленькими, але прекрасними пташками пов'язано безліч повір'їв і народних прикмет. Одна з них має під собою реальне пояснення. Вчені орнітологи розповіли, як ластівки можуть "пророкувати" дощ.

Ще наші пращури помітили, що перед дощем ластівки починають літати дуже низько над землею. Виявляється, у цієї прикмети є просте пояснення - низько над землею в цей період літає їх їжа.

Ось що відбувається насправді. Ці пташки воліють мешкати в повітрі, вкрай рідко вони сідають на землю. Якщо посланниця весни летить над водоймою, вона може напитися, зануритися, а потім знову піднятися в небо! Тому основний корм у ластівок - це літаючі комахи. Такі комахи і складають основу раціону у легкокрилих красунь.

Перед дощем вологість повітря збільшується. Від цього тонкі крильця маленьких комах намокають. Вони не можуть ними активно розмахувати і опускаються нижче до землі, де повітря менш вологий. Слідом за ними низько до землі спрямовуються і ластівки - до своєї їжі. З цих спостережень і з'явилася народна прикмета - "Ластівки літають низько над землею - бути дощу".

Раніше Знай.uа писав: Весна пандемії не боїться: Венеція зворушливо зустріла прекрасних мешканців.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще