Історія Мері Тофт була однією з найгучніших і незвичайних у 1720-х роках. Це була простолюдинка з англійського містечка Годалминг в графстві Суррей. Марія, дружина скромного кравця, прославилася тим, що ... "народжувала кроликів". У всякому разі, цей факт неодноразово підтверджували кращі лікарі того часу.

Що ж відбувалося насправді?

1726 року В тижневику Mist’s Weekly Journal з'явилася стаття, яка викликала суспільний резонанс. Журнал повідомляв, що звичайна жінка, мешканка міста Годалминг (графства Суррей), Мері Тофт народила кролика, який помер через 4 дні.

Як розповідала сама Мері, вона, народивши трьох абсолютно нормальних дітей, завагітніла четвертим. У цей період їй захотілося поїсти крольчатинки, вірніше - супу з кролика. Вона пішла в поле, щоб зловити кроля, але спроба не увінчалася успіхом. Після цього Мері Тофт нібито не могла спати спокійно - вона постійно бачила уві сні кроликів.

Незабаром після цього, селянці прийшов час народжувати. Пологи приймав лікар Джон Говард. Саме він і повідомив усім що замість малюка, Мері Тофт народила частини кролика.

Інформація миттєво поширилася і, як водиться у простого населення, швидко обросла подробицями. Люди говорили, що бідолашна Мері Тофт плодить по кролику кожен день. У підсумку безграмотна 25-річна селянка стала настільки популярна, що чутки про її незвичайне потомство дійшли до Лондона. У містечко Годалминг були відправлені хірург Натаніель Санкт Андре і секретар принца Уельського - Моліна. Дивно, але і ці славні уми підтвердили, що Мері Тофт народжує кролячі частини. Згодом у Годалминг приїжджали багато вчених і всі підтверджували цю інформацію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Чутки настільки поширились, що дійшли до англійського короля Георга. У підсумку обстежити бідну селянку було доручено особовому хірурга короля – Киріаку Алерсу і знаменитому акушерки того часу – Річарду Маннингему. На відміну від Алерса, Маннингем був скептиком і наполіг на тому, щоб Мері Тофт привезли в Лондон, де обман і розкрився.

Робітники готелю, в якому поселили подружжя Тофт, побачили, як один із слуг вночі приносить Мері кролячі тушки. А що ж робила Мері? Вона просто на просто запихала в себе кролячі частини, таким чином водить за ніс всіх вчених.

Після розкриття цього обману, Мері Тофт заарештували і посадили до в'язниці, але незабаром відпустили.

Нагадаємо, що тапки точно не принесе - чоловік поселив пса, а той "превратился" у ведмедя

Раніше портал "Знай.іа" повідомляв, що на польському кордоні тиждень "маринують" тигрів.

Також портал "Знай.іа" писав, що у Києві популярний ТЦ зганьбився через папуг.