В Північній Сирії, у розкопках древніх Абу Хурейра, виявився ділянку, який, як вважають вчені, був свідченням космічного події. На сьогоднішній день ця ділянка знаходиться на дні озера Асаад. Однак до 1974 року тут була суша.

Багато артефактів, зібраних тут на початку 1970-х років, розкривають загадкову історію. На знайдених артефактах (будматеріал, кістки тварин) були виявлені незвичайні скляні краплі.

Скляні краплі можуть утворюватися лише при дуже високій температурі

Вчені стверджують, що для створення такого матеріалу потрібна температура не нижче 2200 ° C. Це означає, що стародавнє поселення, постраждало від удару астероїда близько 12800 років тому. Автор дослідження і заслужений професор геології в Каліфорнійському університеті в Санта-Барбарі Джеймі Кеннет заявив, що такої високої температури було б достатньо, щоб розплавити автомобіль за хвилину.

Аналіз розплавленого скла показав, що в нього входять мінерали, багаті хромом, залізом, нікелем, сульфідами, титаном і навіть багатим платиною і іридієм. Кент розповів, що такі речовини швидше утворюються при “ударній події”. Давнє поселення було знищено миттєво.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у NASA розповіли, як буде працювати GPS на Місяці.

Як повідомляв портал Знай.иа, в мережі показали капсулу для проживання на МКС перших космічний туристів.

Також портал Знай.иа писав, що в SpaceX назвали дату першого туристичного польоту в космос.