Тривалий карантин здатний погано вплинути на стосунки і навіть призвести до розлучення. Для того, щоб зберегти психологічно теплу атмосферу в сім'ї і навіть спробувати їх зміцнити дипломований психолог і ведучий "Кохання на виживання" на Новому каналі Олег Кензов розповів деякі секрети.

Розділяйте побутові клопоти

В ізоляції потрібно не тільки займатися домом, дітьми, а ще й працювати. Якщо всі побутові обов'язки ляжуть на плечі одного дорослого, це його швидко вимотає. Він почне зриватися на близьких, сім'я погрузнет в конфліктах. Що робити? Допомагати один одному. Поки чоловік закриває дедлайн, дружина може зробити уроки з дітьми. Поки дружина працює, чоловік може приготувати вечерю або забратися в квартирі. Допомога в побутових «дрібницях» тільки зміцнить стосунки. І покаже, що у важку хвилину ви можете розраховувати один на одного.

Дякуйте

Банальне «спасибі» за развешенное після прання білизна, зварений обід, прибрану квартиру, похід в магазин підбадьорять другу половинку і мотивують допомагати ще більше.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Кохання на виживання, фото: прес-служба Нового каналу
Кохання на виживання, фото: прес-служба Нового каналу

Не збирайте невдоволення

Треба відразу проговорювати все, що вас не влаштовує. Тільки не висловлювати це грубо і з претензіями. Так буде скандал. Але й замовчувати проблеми теж не потрібно. Інакше ви заробите роздратування і потім просто зірветеся. Якщо вам заважає звук телевізора, поки ви працюєте, спокійно попросіть його вимкнути або запропонуйте дивитися фільм в навушниках.

Час на самотність

Здоровій людині важливо проводити тільки з собою. Іноді достатньо побути одному 15 хвилин чи півгодини. Це допомагає відновитися і структурувати думки. Візьміть домашні клопоти і дітей на себе, і дайте другій половинці почитати книгу або полежати у ванні, а потім нехай близький зробить те ж саме для вас.

Докладайте рівні зусилля

У відносинах, як на футбольному полі, гра в одні ворота неможлива. Тільки віддача і бажання обох партнерів здатна зміцнити зв'язок у парі. Якщо під час карантину один буде догоджати другого, а у відповідь не отримає нічого – "кіна не буде". Але якщо обидва стануть допомагати, підтримувати один одного, підставляти плече в потрібну хвилину – тоді карантин піде відносин на благо.

В нормальних відносинах, де кожен учасник – повноцінна і незалежна одиниця, ізоляція пройде рівно і гладко. Адже це зайвий привід побути удвох і зміцнити вашу зв'язок. А якщо відносини неврастеничны і созависимы, то їм хоч карантин, хоч спільний відпустку – сварки і конфлікти неминучі. Але це вже окрема тема для статті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кохана Роналду зворушливо зізналася йому в любові.

Як повідомляв Знай. ua, колишні кохані взялися обіляти ім'я Джонні Деппа, але не за просто так.

Також Знай. ua писав, що учасниця "Холостяк-10" відверто розповіла про домашнє насильство.