В ніч з 7 на 8 квітня, населення Землі зможе побачити досить рідкісне явище. Як правило, ми бачимо Місяць або білим або червоним. Проте хто з нас коли-небудь бачив Рожевий Місяць? Унікальна можливість насолодитися природним явищем, яке трапляється раз на кілька років.

Рожевий місяць
Рожевий місяць


Метеорологи заявили, що небесне тіло буде чудово видно. Місяць розташується дуже близько по відношенню до Землі. Тому візуально він буде здаватися на 14% більше і на 30% яскравіше звичайного. Через наближення небесного тіла до нашої планети, при бажанні, можна буде навіть докладно вивчити його. Якщо у вас є навіть простий бінокль, ви зможете розгледіти рельєф Місяця, побачити кратери і сліди падіння метеоритів.


Найкраще Рожевий Місяць буде видно в 5:35 ранку за Київським часом, під час світанку. Насолодитися видовищем зможуть усі охочі, адже цьому сприятиме погода. Синоптики обіцяють ясне, безхмарне небо. Крім того, гарної видимості сприяє і очищення повітря. З-за пандемії зменшився потік транспорту, призупинили діяльність підприємства, а значить, побачити рідкісне явище зможуть навіть жителі мегаполісів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, величезна рожева місяць і метеоритний дощ, які події приготувала людству весна.

Як повідомляв Знай. ua, земляни зможуть побачити "рожеву місяць" у всій красі, астрономи назвали дату.

Також Знай. ua писав, що ретроградний Меркурій в минулому, астрологи передбачили майбутнє людства.