В міфології вампір - це напівмрець, який веде нічний спосіб життя або являється в образі кажана, та смокче кров у сплячих людей. Вважається, що вампірами ставали "нечисті" небіжчики - злочинці, самогубці, померлі передчасною смертю або заражені від укусів інших вампірів.

Є багато способів вбити вампіра. Кровопивці, як і решта "нечистої сили" бояться часнику, тому часникове намисто може відбити напад вампіра, а зв'язка часнику над дверима не пустить його в дім.

Вважається, що вампіра можна вбити сонячним світлом, якого вони бояться, як вогню. А ще - святою водою, розп'яттям, освяченою срібною кулею.

Та найбільш поширеним способом вбити вампіра вважається забивання осикового кілка в його серце.

Але сотні років тому, цей метод не здавався надійним. І був придуманий інший спосіб. Вампір висмоктує кров, значить треба не дати йому це зробити. Вихід простий — цегла в рот.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

череп "вампіра", фото: Telegram-канал Історія
череп "вампіра", фото: Telegram-канал Історія

Спочатку в ротову порожнину заливали цементним розчином, а потім вона "затикалася" цеглою або каменем. Череп на фотографії був знайдений археологами за межами Венеції в братській могилі.

Кого стратили таким страшним способом, вважаючи вампіром, - залишилось загадкою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ми розповідали про інших представниць міфології - відьм. Майже в кожному селі завжди жила та, яку вважали відьмою або чаклункою

Як повідомляв портал Знай.ua, у замку Дракули знайшли легендарну зброю Влада Цепеша

Також Знай.ua писав, в американській Джорджії вдалося сфотографувати вампіра