Як відомо, на час карантину в Україні різко зросли ціни на такий продукт, як імбир. Про те, в чому ж полягає його цінність розповіла нутриціолог Катерина Скворцова на сторінці в соціальній мережі Instagram.

Імбир, pxhere

Так, фахівець перерахувала особливості кореня імбиру.

1. Про імбир відомо вже більше 2 тисяч років, і він популярний у китайській, індійській та японській кухні, а також у народній медицині.

2. З імбиру роблять ліки, настоянки, косметичні засоби. Також його вживають в сирому та маринованому вигляді.

Популярні новини зараз

Нацкорпус в Харкові готується до оборони міста

У Франківську любитель шашликів розвів багаття на балконі: смаж, Вася

Арсен Мірзоян показав своїх жінок у всій красі: Тоня, Ніна і маленьке диво на руках

Кароль "зганьбилася" на "Голос країни" і викликала гнів фанатів: "Тіна - розчарування дня"

Показати ще

3. У Древній Русі імбир додавали в їжу та напої.

4. Сушений імбир впливає на легені, селезінку, шлунок, а також нормалізує кислотність травлення.

5. Імбир покращує кровообіг, прискорює обмін речовин і підвищує тиск.

Також Катерина назвала вітамінно-мінеральний склад імбиру.

"Магній, фосфор, калій, кальцій, натрій, кремній, залізо, марганець, цинк, селен, мідь, віт. гр. В, нікотинова кислота, віт. Е, віт. З, РР, незамінні амінокислоти", - перелічила вона.

До того ж, імбир має безліч корисних властивостей, які допомагають при застуді, з травленням, з кровообігом, з детоксикацією організму, нормалізують рівень холестерину і його можна використовувати як знеболювальний і т. д. Іншими словами цей продукт є чи не панацеєю.

Імбир, скріншот Instagram

Імбир, скріншот Instagram

Імбир, скріншот Instagram

Імбир, скріншот Instagram

Імбир, скріншот Instagram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зміцнити імунітет під час пандемії коронавіруса.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт каші з кукурудзи на молоці.

Також "Знай.ua" писав, що імбир став рекордсменом подорожчання за час карантину.