Що заважає людям жити в достатку і в своє задоволення? На думку психолога проекту “Одруження наосліп” Ірини Кириченко, вся справа в так званій “психології бідності”. Виявляється, люди самі програмують себе на матеріальну скруту своєю поведінкою.

“Психологія бідності — це спосіб мислення, який тримає людину в полоні власних переконань. Спостерігається постійне невдоволення власним життям. Людині здається, що щастя він пізнає лише тоді, коли до нього прийде більше грошей”, — розповідає Ірина Кириченко.

Бідність, aif.ru
Бідність, aif.ru

Психолог назвала чотири звички, які властиві “мислення бідняка”. Ними виявилися:

  1. Ухилення від відповідальності — коли в нестачі грошей людина звинувачує кого завгодно --економіку, сім'ю, державу, роботодавців. Коротше кажучи, винні всі, крім самої людини. У той час як сама людина цілими днями сидить і дивиться телевізор.Відсутність дій виправдовує тим , що йому в житті пощастило менше за інших.

    Популярні новини зараз
    Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
    Показати ще
  2. Негативно налаштоване оточення — помічено, що люди, які потрапили в капкан “психології бідності” спілкуються з тими, хто в усьому бачить тільки негатив і засуджує тих, хто живе краще. Їх дратують успішні люди, як живе нагадування про те, що життя не склалося.

  3. Зберігають непотрібні речі — люди, які перебувають у полоні старих речей і захламляются, точно так само бояться викинути і свої старі переконання, які приводять їх до бідності.

  4. Весь час скаржаться на життя, не шукаючи виходів із ситуації — вони просто ниють, замість того, щоб діяти.

Міняйтеся, адже замість вас цього не зробить ніхто.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Портал Знай.иа, писав, що буллінг вчителів: у київській школі гримить скандал, - ось, що придумали "дітки".

Портал Знай.иа також інформував, що в Києві банда школярів влаштувала зухвалу полювання на дітей: у поліції розповіли, як уберегти близьких