Начальник управління ювенальної превенції Нацполіції Лариса Зуб радить батькам відразу ж звертатися в поліцію у разі, якщо на їх дітей нападають "банди" школярів. Правоохоронці спілкуються з потерпілим дітьми, після чого судмедекспертиза встановлює ступінь нанесення тілесних ушкоджень (якщо такі були), пише Обозреватель.

"Потім встановлюються діти, які вчинили напад, після чого на їх батьків складається протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неналежне виконання батьківських обов'язків)", – наголосила вона.

Санкція статті передбачає до 5100 грн штрафу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

За словами Лариси Зуб, якщо дитина-хуліган раніше потрапляв у поле зору поліції або перебуває на обліку, то протягом року він буде перебувати під постійним наглядом правоохоронців.

У разі, якщо батьки малолітки-злочинці ведуть асоціальний спосіб життя (алкоголь, наркотики), дитину з такої родини можуть вилучити. Якщо мати з батьком не виправляться, суд позбавить їх батьківських прав.

Якщо постраждалих від нападів кілька школярів, в поліції радять батькам об'єднатися і написати колективне звернення в районне та міське управління поліції. У такому разі його швидше поставлять на контроль.

У поліції не виключають, що найближчим часом в Україні очікується сезонне зростання дитячої злочинності. "Наступили літні канікули, багатьом дітям немає чим зайнятися, тому частина з них, напевно, будуть шукати розваги у порушенні законодавства", – вважає силовики.

Нагадаємо, у Першій міській гімназії Черкас розгорівся скандал. Вчителька музики вирішила долучити 10-річних дітей до радянського минулого. І не тільки розповіла популярні "факти" кремлівської пропаганди, але й змусила співати пісні радянських часів.

Раніше Знай.uа повідомляв, всі випускники українських шкіл з 2021 року будуть складати обов'язковий іспит з математики.

Знай.uа писав, цього року для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалися 354 051 українець.