Доместікація (одомашнення) тварин – тривалий процес, який еволюційно позначається і на зовнішньому вигляді звірів. Можна виділити відразу кілька характерних особливостей. У домашніх тварин менше розміри голови, у них менше зуби, змінюється анатомія черепа і скелета. Крім того, у домашніх і диких тварин відрізняється форма вух і хвоста. Однак дослідники поставили під сумнів факт існування доместикації, як поняття. Це сталося після дослідження собак.

собака, фото Pxhere
собака, фото Pxhere


Набір рис, на які впливає доместикация, виділили при порівнянні домашніх собак з вовками. Проте група вчених під керівництвом Крістіни Уіт з університету Стокгольма поставила під сумнів залежність одомашнення і зміни ознак тварин. Для дослідження були обрані представники 78 порід собак. Фахівці окремо вивчили їх екстер'єр і особливості характеру.

собака, фото Pxhere
собака, фото Pxhere


Результати показали, що взаємозв'язку між зовнішніми і характерологічними змінами у собак немає. Це ставить під сумнів вплив одомашнення на фізіологію і характер вихованців. Тому автори дослідження ставлять під сумнів існування цього поняття в цілому.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з кішки на собаку - домашня рись завоювала мережа грайливим характером і поступливим характером.

Як повідомляв портал "Знай.uа", попка не дурень — вчені з'ясували, що робить папуг розумними і балакучими.

"Також Знай.uа" писав, що нікудишній господар покинув свого вихованця через унікальний погляд.