Астероїд 52768 (OR2 1998) розміром від 1,5 до 4,1 км в діаметрі наближається до Землі. Про це повідомило Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA).

У NASA розрахували, що небесне тіло рухається в напрямку Землі з неймовірною швидкістю в 8,7 км в секунду і буде на мінімальній відстані від нас вже 29 квітня.

Експерти вважають, що якщо метеорит таких розмірів потрапить у Землю, то він викличе глобальну катастрофу аж до повного колапсу цивілізації.

Астроном Брюс Беттс розповів, що астероїди розміром в кілька метрів просто згорають в атмосфері, але великим діаметром здатні створити ударні хвилі, які завдадуть істотної шкоди людям і будівель.

Астероид, gettyimages
Астероид, gettyimages

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Тунгуський метеорит діаметром близько 40 метрів міг повністю зруйнувати місто чи викликати цунамі. Астероїди побільше можуть знищити цілий регіон.

Зараз астрономи розглядають метеорит, що наближається до Землі, як потенційно небезпечний навколоземній об'єкт.

В гіршому випадку астероїд наблизиться до нашої планети на відстань приблизно 0,04205 астрономічних одиниць. Вчені вважають, що він пройде повз Землі приблизно в 6 мільйонів кілометрів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці зможуть спостерігати зорепад з власних вікон.

Як повідомляв Знай. ua, українці зможуть спостерігати унікальний зорепад, як побачити метеоритний дощ Лириды.

Також Знай. ua писав, що телескоп помітив сотню падінь метеоритів.