Дівчинка Оксана Бондарчук народилася в 1989 році в Хмельницькому. У неї були аномалії розвитку, ручки були викривлені, як і ніжки. Дівчинка виявилася в дитбудинку, де жила до 7 років.

Фотографію Оксани, коли дівчинці було 5 років, побачила жінка з США і відразу зрозуміла, що ця дитина має рости в її родині. Її не лякала інвалідність дівчинки і навіть не діяли вмовляння рідних не брати проблемного дитини.

В результаті вона цілих два роки готувала документи і змогла забрати дівчинку тільки в 7 років. Весь цей час майбутня прийомна мама всіляко підтримувала дитину, присилала їй зворушливі листи і фото нового будинку.

Параолімпійка Оксана Бондарчук, фото Соцмережі
Параолімпійка Оксана Бондарчук, фото Соцмережі

Проте стан здоров'я дівчинки тільки погіршувався. Так, чим старше вона ставала, тим більше її ноги слабшали і з працею витримували вагу її тіла. Медики робили все можливе, але для того, щоб подарувати дівчинці повноцінне життя порекомендували ампутацію.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У 9 років вона втратила ліву ногу, а в 13 років їй ампутували праву. Однак це не стало кінцем її життя. Навпаки – дівчинка досить швидко навчилася ходити на протезах.

Потім вона навіть змогла бігати, їздити на велосипеді. А незабаром знайшла той вид спорту, в якому змогла перемагати. Для неї це стала гребля, Оксані навіть вдалося стати справжньою легендою параолімпійського спорту.

Параолімпійка Оксана Бондарчук, фото Соцмережі
Параолімпійка Оксана Бондарчук, фото Соцмережі

У 2012 році на літній Паралімпіаді в Лондоні завоювала Оксана медалі в змаганнях з веслування, а два роки потому на зимовій Паралімпіаді у Сочі стала призером в лижних гонках.

Параолімпійка Оксана Бондарчук, фото Соцмережі
Параолімпійка Оксана Бондарчук, фото Соцмережі

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відомому "качку" загрожує ампутація.

Як повідомляв Знай. ua, у Львові скаліченій хлопцеві пришили відірвану руку, деталі унікальної операції.

Також Знай. ua писав, що пенсіонерку відвезли на ампутацію прямо з маршрутки.