Телеграм-канал "Очевидні речі" опублікував невелику гіпотезу на тему того, виглядає наша галактика з боку. Ви будете розчаровані, але, схоже, людство не знає напевно, як виглядає Чумацький Шлях з боку.

"Уявіть собі, що ви з'явилися всередині будинку, і ваше завдання – описати те, як він виглядає зовні. Можливо, по стінах ви зможете припустити його форму, а за сусіднім будинкам – його вигляд. Цим і займаються вчені. Вони вважають зірки, наносять їх на просторову карту і отримують те, що виходить. Крім того, вони спостерігають за сусідніми галактиками, які розташовані під різними ракурсами для земного спостерігача. Виходячи з усього цього, вчені будують модель Чумацького Шляху", - йдеться в припущенні телеграм-каналу.

Скріншот поста телеграм-каналу "Очевидні речі"
Скріншот поста телеграм-каналу "Очевидні речі"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, вчені виявили зірку, яка "вижила" після чорної діри.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв: дна немає – вчені розкрили незбагненну розуму особливість планет-океанів.

Також портал "Знай.ua" писав, що астрономи відкрили новий вид чорних дір, космічна таємниця розкрита.