Гуска облаштувала собі гніздо на клумбі у спорожнілій через пандемію будівлі вокзалу в Йорку та, за словами адміністрації, завоювала серця людей.

Пташку, яку назвали Матінка Гуска, вперше помітила британська транспортна поліція минулого місяця на вокзалі міста Йорк.

Коли її кілька днів не було видно, працівники залізниці спершу подумали, що вона пішла собі далі - проте вона повернулася і відтоді відклала вже чотири яйця.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Відеоролики вже набрали 70 000 переглядів. Скоріше за все, гуска оселилась та вокзалі через те, що там стало порожньо і тихо після запровадження обмежень на подорожі у зв'язку з карантином.

Сірі гуси та канадські казарки досить поширені в Йорку - за даними міської ради, в місті проживає близько 500 таких птахів.

Представники Лондонської Північно-Східної залізниці (LNER), якій належить вокзал, були в захваті.

"Це така чудова історія, нам всім зараз такі потрібні", - сказала директорка з комунікацій LNER Кейт Макферран.

Remote file

Працівники кажуть, що гуска на вокзалі почуває себе, як вдома. Пані Макферран розповіла, що співробітники дають пташці їжу на воду та навіть облаштували довкола її клумби огорожу для безпеки, але вона "дуже добре себе поводила".

"Про неї писали в новинах в Австралії, Індії, в усьому світі. Вона справді заволоділа серцями людей".

Пані Макферран сподівається, що коли вилупляться пташенята, люди пропонуватимуть свої варіанти імен для гусенят.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, черепахи влаштувалися в кріслі посеред озера і викликали заздрість киян, - "А ми в будинках сидимо".

Як повідомляв портал "Знай.ua", коли папуга вибиває страйк краще за тебе, пернатий красунчик дав майстер-клас з боулінгу.

Також "Знай.ua" писав, у теорії Дарвіна щось пішло не так, мавпа за лічені секунди розібрала складний пристрій.