Щоосені птахи відлітають у теплі краї, в кожну весну вони повертаються назад. Міграція – обов'язковий процес для виживання, адже багато видів птахів не адаптовані для життя суворою зимою помірного кліматичного поясу. Однак як же вони дізнаються, куди конкретно їм потрібно летіти, і куди повернутися? Адже ні карт, ні компасів у них немає. Відповідь “інстинкти” пояснює лише причини, але не пояснює, як саме їм вдається знайти дорогу. Насправді, точної відповіді немає навіть у вчених. Однак є деякі гіпотези.

птах, фото: Галина Крента
птах, фото: Галина Крента

Одна з найпоширеніших – відчуття магнітних полів Землі. Доведено, що на планеті є магнітні лінії, які простягаються від північного полюса до південного. Дослідники переконані, що у птахів є відчуття цих ліній, що дозволяє їм знайти правильний орієнтир.
Гіпотези про почуття магнітних ліній пояснюють здатності птахів здійснювати перельоти в нічний час доби і над водою, коли немає жодних орієнтирів. Однак доказів, які могли б точно підтвердити теорію, все ще не знайдено. Тому нам залишається лише вірити вченим на слово, і чекати, коли ж цей секрет нарешті буде розгаданий.

Нагадаємо, раніше У Китаї птахи звили гніздо в чоловічих трусах і знесли яйця

Як повідомляє портал «Знай.uа» Тепер поїзд чекати веселіше! Гуска звила гніздо на вокзалі і підкорила серця людей

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«Знай.uа» писав, що На узбережжі Чорного моря вперше зняли рожевих фламінго, це треба побачити