Карантин поділив наше життя на "до" та "після" і відкрив очі на те, чого раніше люди просто не помічали.

Новий порядок змінив не тільки звичний уклад життя, але і нас самих. Варто згадати не лише негативні сторони, але й позитивні. Адже у медалі завжди дві сторони.

1. Поважати особистий простір

Головне правило карантину – дистанціюватися один від одного – якщо і не навчило людей поважати особистий простір інших, то, принаймні, змусило їх дотримувати дистанцію. І життя тих, кого спілкування "ніс до носа" дратує, стало набагато комфортніше.

2. Користуватися банківськими картами

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На карантині українці стали в 2,5 рази менше користуватися банківськими касами та знімати готівку в банкоматах. Тільки за місяць карантину обсяг оплат картами продуктів зріс у 1,8 рази. Якщо на початку березня українці оплачували їжу картами на 285 млн грн на день, то через місяць безготівкою оплачувалося більш ніж на 504 млн грн на добу.

біля банкомату, фото: procherk.info
біля банкомату, фото: procherk.info

3. Планувати

На віддаленній роботі працівники зіткнулися з двома проблемами. Одні далеко від офісу ніяк не могли змусити себе налаштуватися на роботу, інші виявили, що робота в домашніх умовах нескінченна, оскільки "піти з роботи" неможливо.

За два місяці всі навчилися раціонально розподіляти свій час, планувати, ділити справи на термінові і нетермінові, виділяти час на відпочинок і спілкування з близькими.

4. Підтримувати порядок

Карантин для багатьох виявився часом для того, щоб розібрати речі, роздати або викинути непотрібне, очистити полиці і шафи. За минулі два місяці з цим вже впоралися всі, а тепер цей порядок залишилося тільки підтримувати.

Прибирання, скриншот: YouTube
Прибирання, скриншот: YouTube

5. Фільтрувати інформацію

Хронічні "шокові новини" призвели до того, що на карантині у багатьох нарешті з'явилося розуміння: не варто вірити всьому підряд, що почув в телевізорі чи побачив в інтернеті.

Крім того, в самоізоляції люди стали проводити більше часу наодинці з собою, приділяти увагу рідним та близьким, а також просто цінувати повсякденні дрібниці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, збираємося у відпустку після карантину – топ речей, які обов'язково потрібно покласти у валізу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кличко озвучив нові стандарти проїзду в транспорті: кияни вимагають перегляду "карантинних" умов.

Також портал Знай.uа писав, коли в Україні дозволять перельоти, у МОЗ заговорили про відкриття авіасполучення.