Колишній депутат Київської міської ради та підприємець Олексій Давиденко гнівно висловився щодо несправедливості у дозволі на роботу окремих магазинів і закладів, у той час як інші примусово закриті на карантин.

Відповідний пост чоловік розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Давиденко звернув увагу на те, що магазини електроніки працюють, скористувавшись дозволом на работу салонів зв'язку.

"Вчора, гуляючи Хрещатиком, виявив, що всі магазини електроніки спокійно працюють. Нема питань. Працюють як салони зв'язку. У Алло відвідувачі вибирають звукові колонки і електросамокати. У Цитрусі при мені купили моторолер, вибирали ігрову приставку і придивлялися до навушників. В обидва магазину заходили десятки відвідувачів. Так, вхід тільки в масках. Так, при вході антисептики. Так, прибиральниця протирає ручки дверей і миє підлогу. Звичайно в цьому немає нічого поганого і я радий, що у них є робота.

Але скажіть. Хіба магазин меблів, магазин світла або магазини посуду не готові були б так само дотримуватися суворий режим на вході?! Заради того щоб хоч щось продавати, хоч комусь платити зарплату і хоч якось протриматися на плаву. Звичайно, були б готові - але для них діє карантин і заборона на торгівлю.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чому одним великим і відомим прямо в центрі столиці на Хрещатику можна впускати покупців в зал і продавати мопеди, а іншим дрібним та середнім по всій країні не можна продавати паркет, штори або дивани?!" - йде мова в оригінальному пості.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Іншою несправедливістю, на яку звернув увагу ексдепутат, є робота на видачу ресторанів, таких як McDonald's, у той час як пересувні кав'ярні та кіоски з продажу кави закриті на карантин.

"Це коли комусь великому, відомому і зі зв'язками можна - а тобі, такому ж, але звичайному без зв'язків, грошей і хабарів - не можна.

Повідомили, що карантин швидше за все продовжать практично ще на місяць.

Чи не знущайтеся над малим і середнім бізнесом - у них немає грошей в шкарпетці, немає подушки і немає західного інвестора. <...> Або всім однаково забороніть працювати або дайте всім працювати в однакових умовах - дотримуючись на рівних норми і правила карантину", - заявляє Давиденко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні обмеження буде послаблено, у МОЗ планують стратегію виходу з карантину.

Як повідомляв портал Знай.ua, Натовп влаштував "голодні протести" через карантин, є загиблі.

Також Знай.ua писав, що Шмигаль озвучив жорсткі правила — Україну чекає два роки карантинних обмежень.