Відсутність сексу може викликати зниження лібідо, гормональні збої та інші проблеми. Причини відсутності інтимної близькості можуть бути абсолютно різними, але наслідки - однаковими.

Зниження імунітету

Імунітет слабшає, як тільки людина на тривалий період припиняє займатися сексом. За даними дослідження, у людей, які ведуть регулярне статеве життя, імунітет вище на 33%.

Пара, pxhere

Збільшення стресу

Секс підвищує вироблення серотоніну (гормону щастя). Відповідно відсутність статевого акту підвищує рівень стресу. За даними дослідження, люди після сексу справляються зі стресовими ситуаціями набагато краще, ніж ті, хто утримується.

Проблеми зі збудженням

Чоловіки страждають від еректильної дисфункції. Це можуть бути як проблеми з ерекцією, так і передчасне виверження сперми.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Еротичні сни

У період статевого утримання людям часто починають снитися сни сексуального характеру, які можуть бути настільки реалістичні, що можливо досягти «піку». Звичайно, сни — лише слабке відлуння цього, але краще вже так, ніж нічого.

Зниження лібідо

В результаті тривалого статевого утримання знижується і сексуальне бажання. Це цілком нормально. Природна реакція в періоди затишшя.

Відчуженість

Перерву в статевого життя може призвести до охолодження почуттів. Також відсутність сексу досить помітно. Оточуючі на підсвідомому рівні отримують сигнал, який може спонукати людину почати проявляти інтерес і переходити до більш активних дій.

Пара, pxhere

Занижена самооцінка

Сперма — своєрідний природний антидепресант. Її нестача може призвести до погіршення настрою. Це стосується і тих, хто віддає перевагу презервативи.

Рак простати

За даними досліджень, чим довше перерва в сексі у чоловіків, тим вище шанс заробити простатит або рак простати. Також у жінок слабшають стінки піхви і підвищується ризик розвитку гінекологічних захворювань. Крім того, наслідком тривалого утримання може бути застій крові в області малого тазу, що може призвести до аднекситу і мастопатії.

Гормональні збої

В жіночому організмі збільшується кількість чоловічих гормонів може викликати проблеми зі шкірою. Також можуть з'явитися передчасні зморшки. Заняття сексом стимулюють вироблення колагену, який робить шкіру еластичною.

У чоловіків теж починаються проблеми зі шкірою, а надлишок чоловічих гормонів призводить до спалаху агресії та появі нав'язливих думок.

Слід зазначити, що довга перерва може призвести до ожиріння, алкоголізм, безсоння, хронічних болів і появи волосяного покриву в небажаних місцях у жінок.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чому чоловіки уникають сексуального контакту з партнерами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Тернополі п'яну компанію засікли за ганебним заняттям.

Також "Знай.ua" писав, що секс-ляльки зайняли трибуни на футбольному матчі.