У кожному будинку є речі, які ми вважаємо мотлохом, і шукаємо можливість від них позбутися. І дійсно, ми ними не користуємося. Напевно, їх місце на звалищі? Зовсім ні! За деякі речі готові заплатити великі гроші! Розглянемо топ-10 старих речей, за які можна отримати кругленьку суму.


1. Пристрої Apple. Стара техніка Apple не менш затребувана, ніж нова! Наприклад, за старий iPad з упаковкою, і в робочому стані, можна виручити від 100 доларів! Старі iPhone також в ціні. В цілому, за стару техніку можна отримати від 100 до 20 000 доларів, залежно від виду техніки та її стану.

Apple, фото: Pxhere
Apple, фото: Pxhere


2. Килими. Старі радянські килими, які висять на стінах або просто лежать на підлозі, можуть коштувати дуже дорого. Стартова ціна килима, випущеного в 1980-е роки, становить $100. Якщо у вас є килим, який був випущений до 1970 року, ви можете заробити більше $1000. За деякі екземпляри колекціонери готові відвалити до $20 000.


3. Наручний годинник. Часто на горищах або в ящиках знаходяться старі, але працездатні моделі годин. Придивіться до них. Може це старі Tag Heuer, Cartier або навіть Rolex? Такі моделі періодично трапляються в запасах жителів нашої країни. Крім того, дуже цінуються нагородні, унікальні моделі. В цілому .за години 1970 року випуску з рідним ремінцем можна виручити близько 2000 євро.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Чоловік у годиннику, фото Pxhere
Чоловік у годиннику, фото Pxhere


4. Настінні чи настільні годинники. Високо цінуються моделі з різьбленого дерева. Однак навіть якщо у вас є неробочі години, ви також можете їх продати, майстерні охоче скуповують їх для ремонту. Модель в хорошому стані можна продати за 1-2 тисячі доларів.


5. Моделі машин. У дитинстві хлопчики часто грали в модельки. Деякі екземпляри епохи 60х–70х років можуть коштувати ціле стан. Наприклад, модель Шевроле Камаро 1968 року випуску була продана за 100 000 доларів! Зрозуміло, не всі модельки коштують таких грошей. Проте якщо у вас є машинка в коробці або хоча б модель в хорошому стані, без потертостей і подряпин, мінімальна вартість складе 100 доларів.
6. Інструмент. Зрозуміло, гайкові ключі радянського виробництва не коштують нічого. Однак якщо раптом у вас завалялися старі інструменти європейських або американських брендів, на цьому можна непогано заробити. Приміром, рубанок фірми Stanley може коштувати до 2 000 євро.


7. Гральні карти. У карти грали і грають у всіх країнах світу. Навіть у радянський час в нашу країну завозили унікальні речі. Наприклад, комплект карт із зображенням зірок американського футболу може коштувати більше 100 доларів. Звичайно, в хорошому стані.


8. Сумки. Скільки сумочок і клатчів може бути у дівчат? Десятки! Звичайна сумочка, куплена в секонд-хенді, про яку вже не згадували 5 років, може виявитися унікальною річчю. Раритетну сумочку від Chanel на аукціоні можна продати за 14 000 доларів.

9. “Речі-одноденки”. Ваш дідусь любив футбол і купував програмки перед кожним матчем? Ваш тато в дитинстві любив знімати з тумб унікальні афіші? Можливо, вони стоять скажених грошей. Наприклад, якщо ваш дядько служив у НДР. їздив у берлінському метро і випадково зберіг квиточок, за цей клаптик паперу ви можете виручити близько 30 доларів.


10. Плакати та постери. Вони обійдуться набагато дорожче звичайних афіш. Наприклад, плакат з рекламою фільму “Син Франкейнштейна” може коштувати від 50 000 до 100 000 доларів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, жінка прогулялася з пухнастим другом і відкопала зуб гігантського доісторичного монстра.

Як повідомляв Знай.uа у Китаї знайшли унікальний артефакт з містичною рідиною – ніби вірусу було мало.

Також Знай.uа писав, замок приховує пряму дорогу в пекло? Легенда про найзловісніше місце на планеті.