Утеплення фасаду приватного будинку - головна турбота господарів з настанням тепла, адже і відома приказка гласить - "готуй сани влітку".

Усе геніальне просто. Узяти хоч звичайний термос – незамінна в господарстві річ, зберігає тепло всякої залитої в неї рідини, не звертає уваги на температуру довкілля. Все завдяки ідеальній теплоізоляції. Ця технологія знаходить безліч вживань.

старий будинок, фото Pxhere
старий будинок, фото Pxhere

Помилка № 1. Все одно, скільки покласти утеплювача

Перша не лише по порядку, але і за значимістю. Багато недосвідчених в будівельній справі споживачів помилково вважають, що якщо вони купили утеплювач, і наклеїли його на стіну, то він тепер просто зобов’язаний «працювати» і захищати споруду від холоду.

Помилка № 2. Утеплення будинку зсередини

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Рідкі випадки, коли утеплення будинку зсередини залишається єдиною опцією. Але в абсолютній більшості варіантів власникові приватного будинку варто віддати перевагу зовнішньому утепленню.

Помилка № 3. Непідходяще кріплення

Армування сітки на сухий пінопласт, відмова від використання дюбелів (сумно часто практикується при утепленні пінопластом), дешевий і неякісний клей – ось прекрасні способи заплатити значно більше необхідного за спробу заощадити.

Помилка №4. Забути про підвал

Ваш підвал неодмінно помститься вам, якщо ви залишите його без належної уваги при утепленні будинку. Багатьом здається, що він не приймає особливої участі в теплових втратах будівлі, але на ділі його роль в цьому – одна з ключових.

Будинок, утеплений пляшками, фото: poltava.sq.com.ua
Будинок, утеплений пляшками, фото: poltava.sq.com.ua

Помилка №5. Недбале укладання утеплювача

«І так зійде!» — такий девіз любителя заплатити купу грошей, і не отримати практично жодного результату. Повірте, ваш домашній термос мало чим відрізнявся б від звичайного чайника, якби в нім були хоч щонайменші зазори, що порушують ізоляцію.

Помилка №6. Погана підготовка підстави

Грунтовка перед початком роботи по утепленню фасаду приватного будинку – один з найважливіших етапів всього процесу. Поверхня має бути ідеально рівною.

Помилка №7. Братися за утеплення, не маючи жодного досвіду

Якщо вам ніколи раніше не доводилося утеплювати фасад, то рішення зробити все самому, заощадивши на наймі професіоналів, стане, швидше за все, дуже дорогим.

Помилка №8. Шукати «швидко і недорого»

Якщо ви бачите оголошення про послуги утеплення фасадів приватних будинків з крупно виділеними словами «швидко і недорого» — це сигнал, який повинен спонукати вас пройти мимо такого оголошення.

Помилка №9. Залишити роботу без нагляду

Навіть якщо ви упевнені, що найняли досвідчених фахівців, все одно варто контролювати їх роботу. Попросіть ознайомити вас з планом майбутніх робіт, хай вам роз’яснять кожен крок, чому саме були прийняті такі рішення.

Помилка №10. Думати, ніби «всі ці договори однакові»

Жодна фірма, що поважає себе, не почне працювати без укладення договору. І договори ці зовсім не такі стандартні, як здається середньому споживачеві.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці обурюються через "курник" на Майдані: нічого святого, - "лише б урвати".

Як повідомляв Знай.uа, забудовник, кинувши інвесторів ЖК Міністерський, заробляє в РФ на мультфільмах, - ЗМІ.

Знай.uа писав, космічну вартість Шулявської розв'язки перевірить Кабмін: "Гроші можуть бути викрадені або піти на заставу".