Комедійний мотив, заснований на підсковзуванні на шкірці від банана настільки узвичаївся, що сприймається як щось абсолютно банальне, але при цьому й незрозуміле. Хіба бананові шкірки так усюди розкидані? Чи може вони особливо небезпечні? Як часто ви стикалися з тим, що хтось падав через банани?

Багатьох людей мучать ці запитання, але Знай.ua спробує допомогти на них відповісти по мотивах матеріалу Mental Floss.

Виявляється, на початку ХХ століття сміття від бананів й справді здобуло особливого поширення на вулицях Нью-Йорку. Вирощування і транспортування бананів - задача масштабна, але як тільки вся необхідна та дуже дорога інфраструктура створена, окремий банан стає дешевим для споживача.

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Саме це й відбулося наприкінці ХІХ століття. Велике американське місто стало просто ідеальною точкою збуту для бананів, які швидко перетворилися у звичайну дешеву вуличну їжу. На вулицях навіть почали продавати їжу в банановій шкірці, а жителі стали викидати такі обгортки прямо на дороги.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Сміття тоді взагалі було вдосталь, але все звертали увагу саме на банани. Так, вже у 1880-ті преса Нью-Йорка запевняла, що кожна викинута шкірка - це причина травми: в газетах сотні заголовків були про те, що люди падали через шкірки. Кумедно, що одна жінка навіть примудрилася за чотири роки отримати 2950 доларів компенсації за падіння, але урешті-решт її визнали шахрайкою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Колір має значення: як вибрати стиглі і корисні банани.

Як повідомляв портал Знай.ua, В Японії вивели банан для ледарів.

Також Знай.ua писав, ТОП-7 рецептів із бананів: розбуди у собі мавпочку.