Про користь бананів відомо всім. Цей солодкий продукт завоював майже весь світ. У м'якоті банана багато мінералів і вітамінів, але найголовніше, що вони смачні і забезпечують відчуття ситості і завжди під рукою. Передає Clutch.

Банани відрізняються за кольором, але це пов'язано не тільки зі зрілістю плоду. Ми розповімо, які банани по колірній характеристиці існують і яка від них користь.

Зелені банани

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Багатьом подобається твердість зеленого фрукта. Якщо ви дотримуєтеся раціону з низьким вмістом калорій, то вам ідеально підійдуть зелені банани. Саме вони вважаються найбільш корисними в дієтичними. У них є багато крохмалю, який не перетравлюється і тим самим благотворно впливає на мікрофлору кишечнику, зменшуючи ризик розвитку раку товстого кишечника.

Яскраво жовті банани

Один з кращих. Найбільше антиоксидантів в жовтих бананах. Вони зрілі, але не переспілі. З їх допомогою наша імунна система перебуває в тонусі. Вітамінний і мінеральний склад благотворно впливає на серцево-судинну систему. Їх добре їсти перед тренуванням у спортзалі.

Перезрілі в крапочку плоди

Перезрілі банани багаті цукром. Такі фрукти легше засвоюються. А ще в них є триптофан, який допомагає впоратися з депресивними станами і безсонням. Але не переплутайте з гнилими.

Банани з чорною шкіркою

Такі банани, хоч і виглядають страшно, але вважаються найбільш корисними. У них є антиоксидант, якого немає ні в зелених бананах, ні в цяточку. Речовина вступає в боротьбу з раковими клітинами. Єдиний нюанс, чорну м'якоть банана все ж краще не їсти.

Банани з червоною шкіркою

Для українця такий банан в новинку і справжня екзотика. Червоні банани володіють більш яскравим, чудовий аромат з нотками малини або полуниці. Їх вершкова м'якоть м'якше і солодше, хоча розмірами вони трохи поступаються своїм жовтим родичам.

Під темно-червоною шкіркою банана ховається значна кількість вітамінів A (2 %), C (15 %) і B6 (20 %), а також натрій, кальцій, калій і залізо (2 %).

Які б ви банани не вибрали, в будь-якому випадку, фрукти принесуть користь, і природно, якщо їсти їх дозованими порціями.

Нагадаємо, вчені назвали найкорисніші ягоди.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці 3 напої подарують вам фантастичну бадьорість.

Також "Знай.uа" писав, як схуднути за допомогою детокс-дієти і не нашкодити собі.