Наступний 2016 буде роком мавпи за Східним календарем. Тому ми зібрали кілька простих рецептів, до складу яких входить улюблені ласощі тваринки - банани.

Кореспонденти Знай.ua дізнались, як приготувати перші страви, закуски, десерти та напої із символічних інгредієнтів. Особливо зрадіють любителі простих ескпрес-рецептів.

Читайте також: ТОП-10 страв "із мавпочкою" до новорічного столу

Банани є дуже корисними, багатими на калій. Вони необхідні для роботи серця, печінки, мозку, приносять користь зубам та кісткам. Банани рятують від набряків, виводячи із організму зайву рідину.

1. Банановий суп

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Необхідно: 500 мл овочевого бульйону, 50 г кеш'ю, 1 банан, 1 яблуко, 1 стебло цибулі-порею, 2 столові ложки вершкового масла, імбир, карі.

Рецепт:

- Очищуєте яблуко від шкірки, нарізаєте кубиками, кружальцями нарізаєте очищений банан.

- Порей промиваєте, ріжете зелену частину на 4-5сантиметрові шматочки, білу - кружальцями.

- Розігріваєте вершкове масло, кільця порею, яблуко і половину банана викладаєте на нього. Охолоджуєте. Посипаєте імбиром та каррі, солите і тушукуєте ще 5 хвилин.

- У киплячому овочевому бульйоні проварюєте під кришкою ще чверть години. Далі суп розминаєте у пюре, виделкою або у блендері. Зверху кладете банани, що залишились. При подачі заправляєте обсмаженими горішками або пір'ям зеленого луку.

2. Салат із бананами та шинкою

Необхідно: 200 г шинки, 2 банани, 2 свіжих огірка, 100 г листового салату, 2 столові ложки меленого грецького горіха, майонез, сіль, зелень кропу.

Рецепт:

- Банани чистите і нарізаєте невеликими кубиками. Огірки - теж. Нарізаєте шинку, листя салату ріжете смужками або рвете руками на невеликі шматочки.

- Змішати усі інгредієнти, посолити і заправити майонезом за смаком. Оздобити гілочками кропу, листочками салату.

3. Банановий сирник

Необхідно: 3 банани, кисломолочний сир - 300 г, 150 г цукру, сіль, чайна ложка какао, 2 столові ложки борошна, 3 яйця, 150 грам сметани.

Рецепт:

- Сир та банани кладете в блендер, перемелюєте в пюре. Додаєте цукор, сіль, какао, сметану, яйця та борошно, іще раз перемішуєте.

- У змащену маслом форму для запікання викладаєте отриману масу. Випікаєте годину при температурі 170 °С. Готовий сирник прикрашаєте бананом.

4. Бананово-динне варення

Необхідно: 1 кг очищеної дині, півкіла бананів, 2 лимони, 800 г цукру.

Рецепт:

- Диню нарізаєте невеликими шматочками, засипаєте цукром і лишаєте на 10-12 годин.

- Після цього у суміш додаєте сік одного лимона та доводите до кипіння. Знімаєте піну та зменшуєте вогонь. Варите ще півгодини.

- Другий лимон ріжете дуже тонкими скибочками. Очищені банани - поріжте. Фрукти додайте до суміші із динею і варіть, поки не загусне.

- Готове варення закатайте стерилізованими кришками у стерилізованих банках.

5. Бананово-кавова смакота

Необхідно: знежирений сир - 250 г, один банан, 30 г мигдалю, розчинна кава - 20 г, шоколад - 20 г.

Рецепт:

- Банан почистити і збити із сиром у блендері так, щоб залишилися лише невеликі шматки банана.

- Розчинну каву всипати у чашку та залити двома столовими ложками гарячої води, додати цукор, перемішати. Дати каві трохи охолонути.

- Суміш із кавою збити із сирно-банановою масою.

- Горіхи тоненько порізати пластинками. Шоколад перетерти на стружку. Кавовий десерт налити у чашку і прикрасити зверху шоколадом та горішками.

6. Банановий смузі

Необхідно: один банан, 2 кульки ванільного морозива, склянка соку апельсину або манго.

Рецепт:

Очищений банан збивається із морозивом і соком. Подають у високих склянках із широкими соломинками. За бажання - прикрашають скибочками фруктів.

7. Бананові цукерки (2 варіанти)

Необхідно: 650 грам бананів, обов'язково твердих, 200 г шоколаду, 2 столові ложки олії, кондитерські посипки та горішки для оздоблення.

Рецепт:

- Банани треба почистити та розрізати навпіл. У кожен шматочок - затроміть по паличці для морозива. На водяній бані треба розтопити шоколад і додати у нього олію.

- Банани занурюються у шоколадну суміш і прикрашаються посипкою або горішками.

- Далі цукерки застигають у холодильнику протягом півгодини.

Варіант №2

- Взяти форму для пирога. Покласти нарізані шматочками банани, не дуже щільно. Зверху покласти по шматочку плиточки шоколаду.

- Поставити у духовку, дати шоколаду розтопитись. Витягти. Дати шоколаду застигнути. Цукерки готові до вживання.