Пожовтіння кінчиків листя як в озимого, так і ярого часнику проблема відома, які зустрічається з року в рік і знайома дуже багатьом городникам. Причинами можуть бути недолік азоту, фосфору, калію, магнію і в умовах холодної дощової погоди, і при нестачі вологи в спекотні дні. Однак правильне підживлення може допомогти подолати цю напасть.

Порадами по боротьбі з пожовтінням листя часнику Знай.ua дає на основі матеріалу Telegram-каналу "Дневник дачника. Сад и огород".

Вирощування часнику, фото: youtube
Вирощування часнику, фото: youtube

Якщо листя часнику починає жовтіти, необхідно підрихлити ґрунт - дати корінню приплив кисню. Дуже важливо знищити кірку землі, покриту ґрунтовими синьо-зеленими та іншими видами водоростей - це активізує надходження основних поживних речовин із ґрунту і сприяє їх очищенню від бур'янів.

Відразу після розпушування слід підгодувати часник органікою - настоєм гною (1: 5), коров'яку (1: 6) або пташиного посліду (1: 10-15). На 10 л розчину бажано додати по 100 г просіяного деревної золи. 10 л суміші піде на 3-5 кв.м посівів часнику.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Як правильно вирощувати часник і коли зрізати стрілки - великі головки і висока врожайність гарантовані.

Як повідомляв портал Знай.ua, Чим швидко перебити запах часнику з рота.

Також Знай.ua писав, Розкрито цілющі властивості часнику, про які ви не знали.