Як передає Ukrhealth, часник містить багато білкових речовин, вуглеводів та вітамінів. Часник містить вітаміни С, В6, В12, нікотинову кислоту, тіамін та рибофлавін.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Часник також містить кальцій, калій, магній, натрій, фосфор та залізо, цинк, марганець, а вміст йоду втричі більший, ніж у цибулі.
Зелені стебла часнику мають каротин, а у складі ефірних олій є сірка, яка вражає найбільш стійкі мікроорганізми. Науковці довели, що часник вбиває навіть збудника холери – холерний вібріон.
Витяжка з часнику може зупиняти майже всі кишкові патогенні мікроби, зокрема, золотистого стрептокока. Ця невибаглива рослина має ще й ранозагоювальні та протизапальні властивості – вичавлений сік допомагає загоювати виразки, опіки та гнійні рани.
Часник підсилює опірність організму до різних інфекційних хвороб
Найвідоміша властивість часнику – він в декілька разів підсилює опірність організму до різних інфекційних хвороб. Також компоненти часнику сприяють жовчовиділенню, споживання цієї рослини розширює судини кровоносної системи, покращує роботу серцево-судинної системи, збуджує апетит, та має болезаспокійливі і антисептичні властивості.
Часник варто вживати для профілактики стенокардії і судинних тромбозів, адже аденозин, що є у часнику, має властивість розширювати коронарні судини і затримувати агрегацію тромбоцитів.
Часник містить багато білкових речовин, вуглеводів та вітамінів
Часник – незамінний продукт харчування діабетиків, адже має властивість сприяти посиленню утворення в печінці глікогену і зниження рівня цукру у крові.
Властивості часнику ефективно діють при запальних процесах у легенях, навіть якщо є нагноєння. Якщо у товстому кишківнику відбуваються процеси бродіння чи гниття – часник просто незамінний.
А ще часник чудово дезінфікує травний тракт та уповільнює згортання крові. Фітонциди, які є в часнику, здатні знищувати бактерії та сапрофіти. Флавоніти знімають спазми в судинах, сприяють зниженню тиску та допомагають виводити холестерин.
Небезпечних властивостей у часнику дуже мало, але вони є. Його не можна вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту чи алергію на речовини, які має часник.
Нагадуємо, що переможець шоу "МастерШеф" назвав5 головних весняних продуктів.