Астрономія не стоїть на місці, і продовжує радувати людство новими знахідками. Зокрема, вчені виявили відразу дві планети, які теоретично можуть бути населеними. Небесні тіла отримали назву Gliese 887b і Gliese 887c, вони обертаються навколо червоного карлика, і знаходяться приблизно в 11 світлових роках від Землі.

Як астрономічні явища вплинуть на здоров'я українців
Як астрономічні явища вплинуть на здоров'я українців


Астрономи визначили, що обидві ці планети належать до класу “Суперземлі”. Вони не входять в так звану “населену зону”, однак теоретично на них цілком може існувати життя. Вчені заявляють, що червоний карлик Gliese 887 відрізняється відносно спокійною “поведінкою”, тому є ймовірність, що планети могли зберегти свою атмосферу і підтримувати життя.


Планета Gliese 887b перевершує Землю за масою в 4.2 рази, а рік на ній триває 9.3 земних днів. Gliese 887c ще більше, її маса більше земний в 7.6 раз, а рік тут триває 21.8 доби. Червоний карлик в 2 рази менше і холодніше Сонця. Також вчені вважають, що в системі Gliese 887 може бути і ще одна планета. Орієнтовно вона розташована на 50-денної орбіті. Зараз фахівці шукають підтвердження цієї теорії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що популярний месенджер Viber отримав купу крутих функцій завдяки оновленню. Тепер у користувачів є можливість листуватися в “секретній кімнаті”, в якій зникають повідомлення через час.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск раптово продав один зі своїх маєтків за 29 мільйонів доларів. Досить непогане вкладення, оскільки роками раніше він купив його в 16 мільйонів доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з NASA змогли довести, що на плутоні існував океан. Правда, це було дуже давно. Однак, рельєф поверхні підказав вказав на наявність океану в минулому.