Найвища точка земної кулі – Еверест, висота цієї гори складає 8848 метрів. Однак люди, яким вдавалося підкорити цю вершину, відзначали, що перебувати на вершині дуже складно. Розріджене повітря істотно ускладнює дихання, а температура на вершині коливається від -19 до -36 градусів Цельсія. Але найвища точка Марса – Олімп ще вище. Як будуть почувати себе люди на вершині марсіанського Олімпу?

Олімп - найвища точка Марса. Фото vkosmose.com


Чим слабкіше гравітація, тим вище можуть бути гори на планеті. Вони не руйнуються під власною вагою, тому Олімп значно вище Евересту – понад 21 км. Цікаво, що це на 10 км вище межі атмосфери. Марсіанська атмосфера значно менш щільна – за цим показником вона поступається земної в 65 разів, і її основу становить вуглекислий газ.

Якщо людина підніметься на вершину марсіанського Олімпу, він просто не зможе дихати, тому підйом можливий тільки якщо є кисневі балони. Однак знаходитися там трохи більш комфортно в плані погоди – ні сильних вітрів,ні заметілі, ні колосальних морозів тут не буде. Якщо людина піднімається на вершину гори в скафандрі, різниця між перебуванням на Олімпі і Евересті відчуватися не буде.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Нагадаємо, вчені NASA показали, як виглядають сонячні затемнення на Марсі

Як повідомляв портал Знай.ua, стрибаючі роботи NASA готуються підкорити супутники Сатурна і Юпітера для пошуку океанів

Також Знай.ua писав, вчені NASA очікують знайти життя на супутнику Юпітера.