Чавунні сковорідки досі є в ужитку у багатьох господинь. І відмити таку посуд від нагару часом завдання дуже важке. Однак існує метод, який допоможе господиням знову побачити, як виглядає сковорода без нагару.

Треба підготувати:

  • нашатирний спирт
  • тазик з водою
  • щільний поліетиленовий пакет
  • гумові рукавички
  • мотузка
  • респіратор

Респіратор і рукавички потрібно одягнути для роботи з нашатирем. Важливо робити очищення в приміщенні, яке добре очищається.

В щільний (краще декілька) поліетиленових пакетів потрібно налити 150 мл нашатирного спирту. Туди ж потрібно покласти сковороду і платно закрити, зав'язати пакет. Потрясти там посуд, щоб засіб рівномірно розподілилося по всій поверхні. Залиште пакет на балконі в тазику на ніч. Засіб добре спрацює, якщо залишити його для впливу не менше ніж на 12 годин.

Сковорода, фото з вільних джерел
Сковорода, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Розпакувати пакет потрібно на наступний день і легко зняти шар нагару. Він повинен практично відпадати сам по собі. Позбутися від забруднень всередині сковороди можна за допомогою оцту. Замочіть сковороду в раковині або тазі з теплою водою і оцтом на 30 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кулінарні лайфхаки від шеф-кухарів, які будуть корисні кожному.

Як повідомляв Знай. ua, у мережу злили геніальні лайфхаки кращих кухарів світу.

Також Знай. ua писав, що тепер ви будете чистити плиту тільки так, секретний спосіб з харчовою плівкою.