Вчені не перше десятиліття спостерігають за Марсом-планетою, оточеною всілякими загадками і гіпотезами. І кожен раз Червоній планеті знаходиться, чим нас здивувати. Так, апарат Mars Reconnaissance Orbiter, створений НАСА для виконання різних дослідницьких місій, зробив цікавий знімок планети. Розглядаючи його, фахівці були здивовані-на фото чітко видно усміхнене обличчя. Більш того, в ньому впізнали актора Еда Аснера. Аснер був популярний в 1970-х роках і став володарем семи премій "Еммі".


"Обличчя" утворилося через ударний кратер, сформований при падінні деякого космічного сміття особливо великих розмірів.

Один вчений команди HiRISE написав, що бачить усміхнене обличчя Еда Аснера. Це стандартна парейдоліческая ілюзія: мозок завжди шукає знайомі обриси в незнайомих предметах.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Парейдолія не є чимось дивним. Це, скоріше, складова частина роботи вчених: під час перегляду знімків поверхні тієї чи іншої планети часто доводиться стикатися з витівками мозку. Людина бачить обличчя і образи в невоодушевленних речах.

Щоб всі могли помилуватися знімком в тривимірному рельєфі, фахівці додали стереоефект. Знімок швидко розлетівся по просторах інтернету. Багато користувачів висловило здивування, підтвердивши наявність посміхається особи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, ми все-таки не одні? На Венері знайшли загадкові сліди життя.

Як повідомляв Знай.ua, ретроградний Марс змусить відкласти важливі справи: астрологи попередили про небезпеку.

Знай.ua писав, темна матерія Всесвіту існує: вчені знайшли докази.