Щур-сильно недооцінене людством, розумне та моторне створіння. Серед гризунів, їм немає рівних по інтелекту. Домашні щури стають відданими вихованцями і класними компаньйонами.

Дикі гризуни (пасюки) демонструють спартанські навички виживання і неймовірну хитрість. Властивості і можливості їх організму часом просто вражають-людям, хоч ми і побудували цивілізацію, в деяких моментах до щурів далеко.

Лисий щур Фантомас, фото Znaj.ua
Лисий щур Фантомас, фото Znaj.ua

Наприклад, у щурів очі можуть рухатися не синхронно, а в різні боки. Така система зору унікальна для ссавців. Очі щури можуть рухатися в різних напрямках і здатні відхилятися один від одного до 40° по горизонталі і до 60° по вертикалі. Голова у щурів дуже рухлива, і ці дві здібності разом забезпечують гризунам майже повний огляд на всі боки.

Щур, фото: Ратмания
Щур, фото: Ратмания

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Особливо помітно цей ефект проявляється при русі щура на великій швидкості.

Виходить, що її мозок обробляє відразу дві різних картинки.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що героїчна Щур-сапер на ім'я Магава отримала медаль За відвагу.

У Камбоджі вперше в історії присвоїли звання героя і вручили золоту медаль щуру. Про це повідомила британська благодійна організація PDSA, яка і присудила тварині нагороду.

Звір на ім'я Магава-гігантська Африканська сумчаста Щур. Ось уже понад 7 років 70-сантиметровий звір допомагає саперам знаходити і знешкоджувати міни.

Нагадаємо, Знай писав, що в мережі показали відео, на якому головним героєм виступає річка Тиса. Її природна краса захоплює дух.

Також Знай передавав, що українець поставив незвичайний рекорд. Чоловік зробив татуювання на висоті 4 кілометри.