Минулого місяця частина Великобританії занурилася в хмару помаранчевого пилу, але жахлива погодна система зберігається на Близькому Сході вже кілька місяців і може скоро повернутися на береги Великобританії.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Апокаліптична пилова хмара, настільки густа, що може задушити вас, охопила деякі райони Близького Сходу, а наступного тижня вона може обрушитися на Великобританію.

Частини Сирії, Кувейту, Іраку, Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів в даний час покриті хмарою густого помаранчевого пилу.

Хмара пилу в Сахарі створила ефект "кривавого дощу" в Лондоні і залишила вулиці Великобританії покритими пилом, але на цей раз все виглядає набагато гірше.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Пісочна буря: скріншот з DailyStar
Пісочна буря: скріншот з DailyStar

Муге Акпінар-Елчі, декан школи громадського здоров'я Університету Невади, сказав The Guardian: "Це дуже тривожно. Пилові бурі зачіпають не тільки одну країну або конкретне місце в світі, вони можуть мати далекосяжні наслідки в усьому світі".

За даними метеорологічної служби Accuweather, з суботи, 18 червня, Великобританія буде відчувати ультрафіолетові промені восьмого рівня за УФ-індексом, що оцінюється як «нездорове».

Він триватиме три дні, до понеділка, 20 Червня.

Пісочна буря: скріншот з DailyStar
Пісочна буря: скріншот з DailyStar

Такий же рейтинг був у Лондона, коли минулого місяця на країну обрушився «кривавий дощ», і це може бути ознакою того, що смертоносні пилові хмари наближаються до нас.

Представник Міністерства охорони Здоров'я Сирії Сейф аль-Бард підтвердив, що три людини загинули від пилу в сирійській провінції Дейр-ез-Зор, і зробив зловісне попередження решті світу.

Він сказав: "Вплив пилових бур виходить за регіональні та континентальні кордони. Так що це не чиясь проблема, це проблема кожного".

Пісочна буря: скріншот з DailyStar
Пісочна буря: скріншот з DailyStar

У травні представник Метеорологічного бюро заявив: "Щороку кілька разів у Великобританії буде йти дощ з домішкою деякої кількості пилу. Зазвичай це відбувається з Сахари, перш ніж змішатися з хмарами і випасти. Однак пил, який ми бачимо, зазвичай жовтий або коричневий і змішаний у дуже низьких концентраціях, тому дощ буде виглядати точно так само, як звичайно. Єдина різниця полягає в тому, що ви можете виявити тонкий шар пилу на машині або вікнах після того, як вода випарується".

Нагадавши, у мережі показали перевертня, якого зняла нічна камера.