Оптична ілюзія може здатися простою для вирішення, але тільки 1% людей може знайти другого захованого тигра на зображенні - так чи зможете ви перевершити ці шанси, щоб знайти "велику кішку"?

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Деякі хитрі ілюзії можуть показувати приховані образи, які можуть багато розповісти про вас.

У той час як інші настільки заплутані, що об'єкти можуть здаватися іншим кольором, коли вони не є такими.

Тепер останнє зображення, яке дійсно збиває з пантелику Інтернет, показує тигра, але тільки 1% може виявити другу тварину, яка ховається.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Якщо ви помітили другого тигра, це означає, що ви потрапили в 1% кращих, що досить непогано, оскільки знайти його практично неможливо.

Але це тому, що другий "тигр, що зачаївся" насправді не тварина, це слова "тигр, що зачаївся", написані по буквах, повідомляє The Sun.

Оптична ілюзія: скрін з DailyStar
Оптична ілюзія: скрін з DailyStar

Якщо ви уважно подивитеся на тулуб тварини, ви побачите два слова, що тягнуться через живіт і вниз по одній з його задніх ніг.

Оптичні ілюзії корисні для дослідників, які намагаються зрозуміти внутрішню роботу нашого загадкового мозку.

У 2017 році вчені Кім Ренслі та Алекс О Холкомб заявили, що «візуальні ілюзії показують, що ми не маємо прямого доступу до реальності».

Вони додали: "Вони також можуть дати уявлення про психічну обробку, яка забезпечує наше сприйняття видимого світу. Дійсно, саме обробка, що відбувається всередині нашого мозку, є основою для багатьох ілюзій. Замість того, щоб передавати інформацію від наших очей в необробленому вигляді, як це зробила б камера, мозок намагається визначити, що насправді там. Коли інформація, що надходить в око, неоднозначна, мозок повинен робити обґрунтовані припущення".