Нове дослідження показало, що життя на Венері може існувати через особливу молекулу - незважаючи на те, що це найгарячіша планета в Сонячній системі має температуру 475 градусів за Цельсієм.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

До недавнього часу Венера вважалася одним з найменш ймовірних місць для виявлення інопланетного життя через її температури.

Температура на планеті постійно становить 475 градусів за Цельсієм вдень і вночі, що робить її найгарячішою в Сонячній системі - навіть більш гарячою, ніж Меркурій.

У 2020 році вчені виявили докази існування молекули фосфіну, яка є результатом життєвих процесів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Однак спочатку результати оскаржувалися, і вчені обговорювали можливість помилки в кількості фосфіну, яке, на їхню думку, вони знайшли.

Венера: нове дослідження
Венера: нове дослідження

Крім того, виник сумнів, як форми життя можуть мати стійкість до крапель сірчаної кислоти в хмарах.

Нове дослідження, опубліковане в Proceedings of the National Academy of Sciences, показує, що нейтралізація кислоти аміаком може зробити життя можливим.

Вчені з Массачусетського технологічного інституту вважають, що аміак може викликати ланцюжок хімічних реакцій.

Він сказав: "Це дослідження забезпечує трансформаційну гіпотезу для хімії атмосферних хмарних шарів Венери, примирюючи атмосферні аномалії, що існували десятиліттями. Наша модель передбачає, що хмари не повністю складаються з сірчаної кислоти, а частково складаються з суспензії солей амонію, що може бути результатом біологічного виробництва аміаку в хмарних краплях".

Венера: нове дослідження
Венера: нове дослідження

"У результаті хмари не є більш кислими, ніж деякі екстремальні земні середовища, в яких живе життя. Життя може створювати своє власне середовище на Венері. Прогнози моделі щодо вмісту газів в атмосфері Венери відповідають спостереженням краще, ніж будь-яка попередня модель. І вони легко перевіряються", - продовжили в повідомленні.

Сара Сігер, співавтор дослідження з Массачусетського технологічного інституту, сказала, що життя існує в кислому середовищі на Землі, "але це зовсім не схоже на середовище на Венері — якщо тільки життя не нейтралізує деякі з цих крапель".

Нагадавши, НАСА виявили нові планети навколо своєї зірки, де може бути життя.