Рідкісний морський слимачок, званий Babakina anadoni, був вперше виявлений у британських водах, коли дайвер помітив його минулого тижня біля берегів островів Сіллі.

Відповідну посаду розмістили на порталі «DailyStar»

Захисники природи назвали знахідку Babakina anadoni «неймовірною», оскільки, за даними Фонду дикої природи Корнуолла, слизень був виявлений лише кілька разів уздовж західного узбережжя Іспанії та інших місцях в Атлантиці, але жодного разу у водах Великобританії.

Істоту було знайдено дайвером біля берегів островів Сіллі 28 липня, і Метт Слейтер, співробітник з охорони морського середовища Корнуолського фонду дикої природи та координатор програми Seasearch для Корнуолла розповів про своє захоплення – це справжня знахідка.

Кольоровий слимачок має довжину 2 см (Зображення Аллен Мюррей)
Кольоровий слимачок має довжину 2 см (Зображення Аллен Мюррей)

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він сказав: «Ми були дуже раді почути про цей барвистий голожаберний молюсок, який, на нашу думку, ніколи раніше не реєструвався у Великій Британії. Подібні записи наших дайверів Seasearch є життєво важливими для того, щоб допомогти нам зрозуміти і краще захистити наші моря».

Він додав: «Неймовірно, що вони не жалються, коли обробляють жагучі клітини».

Люсі МакРоберт, менеджер зі зв'язків із громадськістю Isles of Scilly Wildlife Trust, сказала, що дізнається щось нове щоразу, коли виходить за межі поверхні в океан.

Кольоровий слимачок має довжину 2 см (Зображення Аллен Мюррей)
Кольоровий слимачок має довжину 2 см (Зображення Аллен Мюррей)

Вона пояснила: «Ми не перестаємо дивуватися дикій природі, яка з'являється у водах Сцилонії. Від рідкісних і красивих голожаберних до фіолетових морських равликів та великих китів, таких як горбаті та плавникові, щоразу, коли ми поринаємо під воду, ми дізнаємося і бачимо щось нове».

Волонтер Seasearch Аллен Мюррей спочатку не впізнав цей вид, коли помітив його під час Національного морського тижня Фонду дикої природи, і сказав, що обговорення в його групі у Facebook — це те, що врешті-решт призвело до позитивної ідентифікації Babakina anadoni.

Нагадаємо, що у Червоному морі було виявлено смертельний басейн.