На дні Червоного моря ховається жахливий соляний басейн, де маринуються тварини. Вчені кажуть, що всі, хто потрапляє до нього, «негайно вбиваються».

Дану публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Професор Сем Пуркіс, член команди Університету Майамі, який виявив басейн, пояснив, що він позбавлений кисню та має смертельний рівень солі. Саме тому будь-яка тварина, яка потрапляє у розсіл, негайно гине.

Ці підводні смертельні пастки, що утворюються в глибинах океану, буквально залишають тварин живцем — дослідники навіть одного разу знайшли краба, який був мертвий уже вісім років, але все ще мав цілі м'які тканини.

Моторошні басейни містять від трьох до восьми разів більше сольового розчину: скрін з відео
Моторошні басейни містять від трьох до восьми разів більше сольового розчину: скрін з відео

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

І якщо нестачі кисню та смертоносного рівня солі недостатньо, соляні басейни можуть також містити токсичні хімічні речовини, такі як сірководень, що робить їх ще більш небезпечними.

У той час як перспектива підводного басейну зі 100-відсотковим коефіцієнтом загибелі може здатися жахливою, моторошні басейни — хороша новина для хижаків. Вони можуть «живитися невдахами» та підтримувати харчовий ланцюжок.

Говорячи з Live Science, Пуркіс пояснив, що це відкриття може допомогти ученим зрозуміти, як уперше утворилися океани на нашій планеті.

Жахливі басейни можуть дати вченим уявлення про те, як з'явилися наші океани: скрін з відео
Жахливі басейни можуть дати вченим уявлення про те, як з'явилися наші океани: скрін з відео

Він сказав: «Наше відкриття багате на мікроби, які виживають в екстремальних умовах. Це може допомогти простежити межі життя на Землі та може бути застосовано до пошуку життя в інших місцях нашої Сонячної системи та за її межами. Поки ми не зрозуміємо межі життя на Землі, буде важко визначити, чи можуть чужі планети містити будь-які живі істоти. На такій глибині на морському дні зазвичай не так багато життя. Тим не менш, соляні басейни – це багата оаза життя. Товсті килими мікробів підтримують різноманітний набір тварин».

Нагадаємо, що в мережі повідомили, що турист опав у кратер вулкана, роблячи селфі.

Як раніше повідомляв портал "Знай", у мережі розповіли про рибалку, який упіймав синього омара.