Під час патрулювання океану біля мису Доброї Надії екіпаж корабля HMS Daedalus стверджує, що вони зіткнулися з 64-футовим (20 метрів) морським чудовиськом, відомим як Кракен.

Відповідну новину оприлюднили на порталі «DailyStar»

Величезний кальмар-монстр - одна з найстрашніших істот на землі. Кажуть, що він здатний сам топити кораблі, хоч, нібито, цього ніколи не відбувалося.

У наші дні ми можемо бути досить впевнені, що єдині монстри, що ховаються в морі, — це ті, яких ми вже вивчили, проте в 1848 більшість таємниць океану була невідома.

Під час плавання морем навколо Західної Африки 6 серпня 1848 року екіпаж HMS Daedalus заявив, що бачив щось жахливе.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Перебуваючи на палубі, капітан корабля Пітер М'Кухе заявив, що величезна темно-коричнева істота вирвалася на поверхню.

Кракен
Кракен

Він та його команда кажуть, що на його слизькій спині були смужки жовтого та білого кольорів.

Повідомляється, що він рухався зі швидкістю близько 24 кілометрів на годину і був справді величезним.

Капітан М'Кухе вирішив, що голова кальмара знаходилася всього в 4 футах над водою, у той час як його фактичне тіло сягало цілих 60 футів нижче хвиль.

На щастя для екіпажу HMS Daedalus, зіткнення закінчилося, не встигнувши розпочатися, оскільки Кракен пішов під воду і не атакував корабель.

І з огляду на те, що це сталося до того, як були винайдені камери, ми, можливо, можемо вибачити команду за те, що вона не має жодних доказів їхньої зустрічі.

Як раніше повідомляв портал "Знай", неймовірно рідкісний багатобарвний морський слимачок вперше помічений у водах Заходу.