Докази кривавої чотиримісячної облоги Другого Храму, як і передбачав Ісус, знайшли в Єрусалимі. Фахівець з давнини виявив каміння, використане для обвалення стін легендарного Єрусалима.

Відповідну посаду розмістили на порталі «DailyStar»

Згідно з Писанням, Ісус відвідав Другий Храм в Єрусалимі і сказав: «Тут не залишиться каменя на камені, всі будуть кинуті».

Через кілька десятиліть після його смерті пророцтво, мабуть, виповнилося: були знайдені докази того, що майбутній римський імператор Тіт зруйнував храм під час придушення єврейського повстання в 70 році нашої ери.

Експерти знайшли докази облоги, виявивши каміння, яке використовувалося для обвалення стін Єрусалиму до того, як римляни зруйнували храм під час кривавої «чотиримісячної облоги».

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Знайдено доказ чотиримісячної облоги (Зображення Pen News)
Знайдено доказ чотиримісячної облоги (Зображення Pen News)

Кфір Арбів з Ізраїльського управління старовин (IAA) сказав: «Храм був зруйнований після чотиримісячної облоги. У римлян була добре навчена величезна армія, оснащена найкращими військовими нововведеннями свого часу. То була безжальна військова машина. За допомогою комп'ютера я визначив місцезнаходження всіх балістів саме там, де вони були знайдені. Я врахував місцеву топографію та розташування фортечних стін міста періоду Другого Храму. І я зробив балістичні розрахунки, включаючи кут запуску та дальність кидка каміння».

Експерти також встановили, де була римська артилерія, і точне місце прориву оборони міста.

Артефакти з місця події (Зображення Pen News)
Артефакти з місця події (Зображення Pen News)

Ісус передбачив руйнування храму в Євангеліях від Марка і Луки, а нові знахідки свідчать про «надзвичайно жорстокі битви», які призвели до руйнування Другого Храму.

Елі Ескосідо, директор IAA, сказав: «Речові докази величезних ресурсів, використаних римською армією в Єрусалимі, відбивають надзвичайно жорстокі битви, які зрештою призвели до руйнування Другого Храму. Незважаючи на внутрішні розбіжності та неймовірні труднощі, невелика група єврейських захисників стримувала римлян протягом кількох місяців до трагічної руйнації міста».