Вчені, можливо, вилікували рак після того, як у одного пацієнта із запущеною формою хвороби була повна ремісія після лікування. Однак саме потенційне лікування виходить з несподіваного джерела.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «DailyStar»

Нове попереднє дослідження, опубліковане цього тижня, передбачає, що генетично модифікована версія герпесу вірусу може бути використана для лікування складних пухлин.

Ведучий автор дослідження та професор біологічної терапії раку в Інституті дослідження раку Кевін Харрінгтон сказав: «Наше дослідження показує, що генетично модифікований вірус, який вбиває рак, може завдати один-два удари по пухлинах, безпосередньо знищуючи ракові клітини зсередини, одночасно викликаючи імунну систему проти них».

Вірусне лікування, розроблене Replimune, відоме як RP2 і генетично сконструйоване зі штаму простого герпесу 1, відповідального за більшість випадків орального герпесу та деякого генітального герпесу у людей.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

RP2 працює двома способами: вірус може вибірково заражати та вбивати певні ракові клітини при безпосередньому введенні в пухлину.

Ракові клітини: скрін з відео
Ракові клітини: скрін з відео

Він також блокує білок, що виробляється раковими клітинами, відомий як CTLA-4, і змушує їх виробляти іншу молекулу, яка називається GM-CSF, яка послаблює здатність раку боротися з імунною системою.

У початковому випробуванні, проведеному Інститутом дослідження раку та Фондом Royal Marsden NHS Foundation Trust, дев'ять пацієнтів, які не реагували на інші види лікування, отримували RP2 самостійно, щоб перевірити його ефективність.

Він також був призначений 30 пацієнтам разом із іншим лікуванням.

Троє з дев'яти пацієнтів, які приймали лише RP2, мабуть, позитивно відреагували на лікування, і їх пухлини або зменшилися, або припинили зростання.

Також у одного пацієнта, який страждав на карциному вздовж слинної залози, не було ознак раку протягом як мінімум 15 місяців після лікування тільки RP2.

Крім цього, лікування не мало жодних серйозних побічних ефектів, а найгіршими симптомами, про які повідомлялося в дослідженні, були грипоподібні симптоми, включаючи лихоманку та озноб.

Ці випробування фази 1 не означають, що лікування буде доступним для використання найближчим часом. Використання модифікованого вірусу перебуває в ранніх стадіях.

Як раніше повідомляв портал "Знай", люди можуть стати "безсмертними" завдяки унікальному відкриттю.