Якщо у вас після консервації на зиму залишилися баклажани – сміливо маринуйте їх із ароматними спеціями. Така закуска точно нікого не залишить байдужим.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПеревага цього рецепту в тому, що на маринування баклажанів піде всього близько години часу, а то й менше, тому їх можна готувати одразу перед візитом гостей.
До того ж всі процеси дуже прості, за фактом потрібно лише відварити порізані овочі і додати смачний маринад з різних спецій.
Які інгредієнти знадобляться:
- Баклажан 3 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- цукор 2,5 ч. л.
- Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
- Оцет 9% 1.5 ст. л.
- Часник, зубчики 4 шт.
- Кріп, гілочка 2 шт.
- Кайєнський перець 1/4 ч. л.
- Коріандр мелений 1/4 ч. л.
Як замаринувати баклажани, покроковий рецепт:
- Поріжте баклажани півкухлями завтовшки в палець і проваріть 5-7 хвилин після закипання. Потім відкиньте на дуршлаг, дайте стекти рідини і додайте подрібнений кріп і часник.
- З'єднайте сіль, цукор, оцет, олію, коріандр і залийте баклажани. Додати трохи меленого кайенського перцю.
- Дайте настоятися годину, хоча можна їсти вже через 30 хвилин.
Нагадаємо, що підійде до будь-якого гарніру: рецепт грибного соусу зі сметаною.
Раніше ми повідомляли про мариновані сливи з ромом: цей незвичайний гарнір точно підніме ваш настрій.
Також не зайвим буде те, що так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою.