Якщо у вас після консервації на зиму залишилися баклажани – сміливо маринуйте їх із ароматними спеціями. Така закуска точно нікого не залишить байдужим.

Перевага цього рецепту в тому, що на маринування баклажанів піде всього близько години часу, а то й менше, тому їх можна готувати одразу перед візитом гостей.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

До того ж всі процеси дуже прості, за фактом потрібно лише відварити порізані овочі і додати смачний маринад з різних спецій.

Які інгредієнти знадобляться:

  • Баклажан 3 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • цукор 2,5 ч. л.
  • Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
  • Оцет 9% 1.5 ст. л.
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Кріп, гілочка 2 шт.
  • Кайєнський перець 1/4 ч. л.
  • Коріандр мелений 1/4 ч. л.

Як замаринувати баклажани, покроковий рецепт:

  1. Поріжте баклажани півкухлями завтовшки в палець і проваріть 5-7 хвилин після закипання. Потім відкиньте на дуршлаг, дайте стекти рідини і додайте подрібнений кріп і часник.
  2. З'єднайте сіль, цукор, оцет, олію, коріандр і залийте баклажани. Додати трохи меленого кайенського перцю.
  3. Дайте настоятися годину, хоча можна їсти вже через 30 хвилин.

Мариновані баклажани, фото shuba
Мариновані баклажани, фото shuba

Популярні новини зараз
Пенсіонерам оновлять систему виплат: що буде з надбавками Пенсіонери автоматично отримають надбавки у вересні Мобілізація в Україні набирає обертів: кого ТЦК планують призвати у вересні ПриватБанк встановлює обмеження: що загрожує пенсіонерам
Показати ще

Нагадаємо, що підійде до будь-якого гарніру: рецепт грибного соусу зі сметаною.

Раніше ми повідомляли про мариновані сливи з ромом: цей незвичайний гарнір точно підніме ваш настрій.

Також не зайвим буде те, що так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою.