Хризантеми – королеви осені, але тішити цвітінням вони будуть недовго. Але засмучуватись не варто, є два правила, які можуть продовжити цвітіння на тижні.

Багато дачників роблять типову помилку, через яку рослини швидко відцвітають. Вони обрізають дуже рано, що заважає зміцненню кореневої системи на зиму.

Хризантеми. Фото: Youtube
Хризантеми. Фото: Youtube

Від того, що коренева система не набула чинності, рослина може хворіти наступного року, а то й зовсім пропасти.

Завдяки своїм природним речовинам хризантеми можуть відлякувати комарів, мурах та інших комах. На відміну від інших рослин, ці квіти не люблять занадто теплий клімат і розквітають у прохолодних умовах. Тому найбільше підходять для вирощування в місцях, де осінь досить прохолодна або морозна.

Популярні новини зараз
"Мені пощастило, що в мене є гроші": як ухилянтам вдається оминати масштаби мобілізації Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Жінки мають готуватися до мобілізації: застосування знайдуть усім - експерт Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Якщо їх добре доглядати восени, то цвітіння буде ряснішим і довшим. Обрізання та прищипування краще залишити до весни, коли рослина трохи виросте з-під землі. Обрізка сприяє розгалуженню і тому, що кущ буде пухнастішим і сильнішим. До того ж, рослина завдяки цьому буде цвісти більше і яскравіше. Восени обрізати хризантеми слід перед початком зими, аж до рівня землі. Раніше їх різати не варто, адже листя живиться від сонця і сприяє посиленню кореневої системи.

Хризантеми, скріншот з відео
Хризантеми, скріншот з відео

До того ж обрізка стебла перед самою зимою допоможе уникнути пошкодження куща під час вітрів та снігопадів. Ця практика допоможе виростити сильну і квітучу рослину, яка радуватиме рясним цвітінням довгий час.

Нагадаємо, з чим ні в якому разі не можна змішувати золу і як вона впливає на ґрунт, поради досвідчених городників.

Раніше ми повідомляли, що для картоплі, дерев, помідорів, баклажанів та перцю: як правильно використовувати яєчну шкаралупу на ділянці.