Осінь – важливий період для дачників, квітникарів та городників. У той час, коли всі важливі городні справи зроблено, необхідно подбати про наступний сезон.

Осінню обробку землі краще розпочинати відразу після збирання врожаю, або водночас із ним.

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Не варто відкладати це тому, що на залишках рослин розмножуються суперечки хвороб, які заражатимуть ґрунт. Тому спочатку приберіть із грядок траву, бур'яни, бадилля, зелені та гнилі плоди.

На наступному етапі потрібно розпушити землю на глибину 3-4 сантиметри. Найкраще це зробити до настання стійких холодів.

Популярні новини зараз
$3500 пенсії, російський паспорт та зникла інвалідність ціною 5 млн грн: як голова ГУНП Олег Трачук усіх за ніс тримає Нові тарифи на тепло: після скасування мораторію доведеться брати кредити на зиму Чоловіків випускатимуть за кордон за новими правилами: що зміниться з листопада Українці можуть не платити за житло: покриють усі витрати
Показати ще

Город восени, скріншот: YouTube
Город восени, скріншот: YouTube

Восени важливо перекопати грядки, тому що це допоможе позбавитися хвороб ґрунту і зменшить кількість однорічного бур'яну. Перекопувати потрібно на глибину 15-20 см, перевертаючи грудки. Таким чином, насіння рослин, які були зверху менше проростати в наступному році.

Робота на городі, кадр з відео
Робота на городі, кадр з відео

Для вирощування овочів необхідно вчасно вносити добрива, а осінній час для цього ідеально підійде. Можна закласти один два шари в ґрунт гній або компост, але важливо, щоб органічні добрива були вистояні. Якщо внести поживні речовини восени, то навесні вони стануть доступними для рослин. У глинистому грунті органічні сполуки допомагають із дренажем, а піщаному - у затримці води.

За допомогою цих простих порад ви можете підготуватися до нового сезону вже зараз.

Нагадаємо, з чим ні в якому разі не можна змішувати золу і як вона впливає на ґрунт, поради досвідчених городників.

Раніше ми повідомляли, що для картоплі, дерев, помідорів, баклажанів та перцю: як правильно використовувати яєчну шкаралупу на ділянці.