Всі ми любимо робити запаси в морозилці, особливо до свят. Немає нічого поганого, щоб заморожувати рибу, але якщо це зробити неправильно, вона втратить свій смак.

Тому слід знати, як правильно морозити рибу в морозильнику, щоб насолоджуватися її смаком.

Риба Фото: Youtube
Риба Фото: Youtube

Як правильно морозити рибу

Спочатку рибу почистіть від луски та нутрощів. Потім добре промийте прохолодною водою та просушіть паперовим рушником. Перед зберіганням її можна нарізати на порції, дивлячись як вам буде зручно. Будь-яка риба повинна зберігатися у морозильній камері не більше трьох місяців.

Як рибу розморожувати

Бажано, щоб вона розморожувалася у своєму темпі при кімнатній температурі. Для розморожування не рекомендують користуватися мікрохвильовкою, а тим більше духовкою. Також не потрібно прискорювати розморожування теплою чи гарячою водою. Дія гарячої води сприяє втраті структури м'яса, а також псує смак. У такому разі риба втрачає свій класичний смак. Тому слід подбати про страву заздалегідь і дістати її напередодні приготування.

Популярні новини зараз
Найсильніші за останні 70 років: наприкінці листопада по Україні можуть вдарити люті морози Кінець "золотих" пенсій: всіх хочуть зрівняти в індексаціях Енергетики пояснили логіку відключень світла: що таке черги і як вони працюють В українських містах можуть оголосити евакуацію людей: до чого готуватися
Показати ще

Чищення риби, фото smak.ua
Чищення риби, фото smak.ua

Заморожування готової риби: як правильно це робити

Для заморожування такої риби слід почекати до її повного охолодження. Потім скласти на порції і загорнути у фольгу, а потім у спеціальний пакет. Якщо упаковати його не щільно, то може зіпсуватись смак і потрапити сторонні запахи у готову страву.

Нагадаємо про хліб без хлібниці: як продовжити його свіжість та уникнути цвілі.

Раніше ми повідомляли, як уникнути сирних запахів у холодильнику та зберегти гарний смак продукту.